Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Itt vagyok: Főoldal » Cikkek » A Biblia mérlegén » Közelebb az Amerika-prófécia beteljesedéséhez?

Közelebb az Amerika-prófécia beteljesedéséhez?

Ez év legmegdöbbentőbb és világunkat nagymértékben befolyásoló eseménye minden bizonnyal az Amerika elnökválasztáson a bevándorlás ellenességéről és konzervatív nacionalizmusáról elhíresült Donald Trump győzelme volt. „Tegyük újra naggyá Amerikát!” – ez volt kampányának fő vezérszava. Vajon hogyan válhatott az egyébként a „kétes” múltjáról és meghökkentő kijelentéseiről ismert republikánus párti dollármilliárdos a világ vezető szuperhatalmának elnökévé? Amerika „naggyá tételének” melyik és milyen „forgatókönyvét” próbálja megvalósítani jövőre beiktatott elnökként? Programja végrehajtásában az amerikai keresztények nagy tömegei – akik nagyszámú szavazóbázisát is képezték elnökké választásához – vajon miként és hogyan fogják támogatni? Lehetséges, hogy az Amerikáról szóló, széles körben ismeretlen bibliai próféciák is beteljesedésükhöz közeledhetnek mindezek által?
A Biblia mérlegén 2016. december 28., szerda 14:46
Betűméret növelése Betűméret csökkentése Szóljon hozzá Cikk küldése e-mailben Nyomtatás Iratkozzon fel RSS szolgáltatásunkra
Ossza meg ismerőseivel!
Címkék
Hasonló cikkek

 Az Amerikai Egyesült Államok alapító atyái – ha keresztény meggyőződésűek voltak – valamennyien egyházi kisebbséghez tartoztak. Európában szerzett fájdalmas tapasztalataik révén az új államalakulattal a világ legszabadabb és legtisztább politikai rendszerét kívánták létrehozni. Sem királyt, sem pápát nem akartak. Azt is tudták, hogy a népuralom a többség diktatúrájához vezethet, ha nem védelmezik a kisebbségeket. Világos volt előttük: az igazi szabadság fokmérője a másképp gondolkodók számára garantált szabadság, és az irántuk érzett tisztelet! Nem utolsósorban emiatt rögzítették alkotmányukban állam és egyház világos és következetes szétválasztását:
„A kongresszus nem hozhat törvényt vallás alapításával vagy annak szabad gyakorlásával kapcsolatban.” (Az emberi jogokra vonatkozó törvénytervezet, 1. cikkely – az Egyesült Államok Alkotmányának módosítása, 1791.) Ez a tény is mutatja – vélekedik többek között Al Gore egykori elnökhelyettes is –, hogy Amerika nagyban hozzájárult a világ demokráciakultúrájának kialakulásához.
Az írásban rögzített szabadságnak köszönhetően az Egyesült Államok a világ politikai és vallási üldözöttjeinek menedékhelyévé vált. Két évszázadon át senki nem tudta elképzelni, hogy Amerika egyszer majd más is lehet, mint a Föld legszabadabb országa. Ám ez így is marad? Lehetséges, hogy a Biblia Amerika 180 fokos fordulatáról beszél a vallásszabadság kérdését illetően? Amit sokan nem tudnak: a Biblia utolsó irata, a Jelenések könyve – profetikus, jelképes nyelven – egy olyan hatalomról is beszél, amely csak az Egyesült Államokkal lehet azonos. Ha elfogadjuk, hogy a Biblia több mint építő gondolatokat tartalmazó régi iratok gyűjteménye, azaz egy mindentudó Isten által ihletett – és a jövőre is vonatkozó – információforrás, nem csodálkozhatunk azon, hogy korunk időszerű fej leményeivel kapcsolatban is állást foglal. Sőt, a Biblia élő Istenét kérdőjelezhetnénk meg, ha a Könyvek könyve csak keleti vallástörténettel foglalkozna, és korunkat fi gyelmen kívül hagyná. Isten azonban ismeri a jövőt.
A földből feljövő fenevad
Nézzük meg közelebbről Jelenések könyve 13. fejezetének 11–18. verseit, és vizsgáljuk meg azokat az érveket, amelyek az Egyesült Államok jellemzése mellett szólnak: a 11. vers bárányhoz hasonló, kétszarvú fenevadat említ...

A Biblia mérlegén 2016. december 28., szerda 14:46
Cikk küldése e-mailben Nyomtatás Iratkozzon fel RSS szolgáltatásunkra
Ossza meg ismerőseivel!
Kövessen minket a Facebookon és a Twitteren is!
Aktuális számunk
Megjelenés
május
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Bezár
Cikk küldése e-mailben
Közelebb az Amerika-prófécia beteljesedéséhez?

Kinek (e-mail cím):
Kitől (név):
Kitől (e-mail cím):
 
Küldés
 
 
Copyright © 2008-2018 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.Keresés