Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Itt vagyok: Főoldal » Cikkek » Kultúra » A világ fotós szemmel - Dankó Ferenc

A világ fotós szemmel - Dankó Ferenc

Elég későn, 25 éves korom körül kezdtem el a fényképezést. Akkor már a mobiltelefonokon is használható fényképfunkció volt. Eleinte még csak maga a rögzítés motivált, de a fotós oldalakat nézegetve, s néhány visszajelzést követően elkezdtem beleásni magam a témába.
Kultúra 2013. augusztus 08., csütörtök 19:22    |   
Betűméret növelése Betűméret csökkentése Szóljon hozzá Cikk küldése e-mailben Nyomtatás Iratkozzon fel RSS szolgáltatásunkra
Ossza meg ismerőseivel!
Címkék
Hasonló cikkek

Mikor és miért kezdtél el fotózni?

Elég későn, 25 éves korom körül kezdtem el a fényképezést. Akkor már a mobiltelefonokon is használható fényképfunkció volt. Eleinte még csak maga a rögzítés motivált, de a fotós oldalakat nézegetve, s néhány visszajelzést követően elkezdtem beleásni magam a témába, komolyabb gépet vásároltam. Ugyan nagy ma a kísértés, hogy a fotózás technikai oldalát ragadjuk meg akkor, amikor egyetlen gyártó is több gépet ad ki évente, engem azonban a fényképezés technikai részén túl a hétköznapi pillanatok és a természeti szépségek is rendkívül érdekelnek.

Mely témák ragadnak meg leginkább?

Azt mondják, hogy amíg valaki nem kötelezi el magát valamilyen irányba, addig csupán amatőr. Már csak emiatt is amatőrnek tekintem magam. Több kedvelt témám is van: a természet, az étel- és portréfotózás köt le leginkább, de a szimbolikus erejű fotókat is kedvelem, és igazi kihívásként tekintek rájuk. Bár az is igaz, ma elég nehéz eredetinek lenni, amikor mindenki mindent meg akar és meg tud örökíteni.

Ha egy képet választhatnál a fotóid közül, amelyik a legjobban tetszik, melyik mellett döntenél?

Nehéz kérdés. Több mint százezer képet készítettem eddig, ebből kb. húszezer maradt meg, és szerintem maximum 100 olyan fotó van közöttük, amit örömmel nézek vissza. Egyik kedvenc mondásom Simone Weiltől ez: „Az a műremek, amelyik a halálraítéltet nem idegesíti a cellájában.” Ez alapján azt hiszem, a Remény című fotómat választanám. Persze nem tekintem műremeknek, azonban a mai napig emlékszem a fotózás közben átélt katarzisra, rácsodálkozásra.

Milyen fotózással kapcsolatos terveid vannak a jövőre nézve?

Sajnos a munkám és jelenlegi tanulmányaim egyre kevésbé teszik lehetővé számomra a fotózást. A terveim között azonban mindenképpen szerepel, hogy a jövőben rendszeresebben tudjak a fényképezésre időt szánni, hiszen annyi téma van, akár csak a mi lakóhelyünkhöz közel is. Több mindennel kapcsolatban már el is képzeltem, milyen időjárási körülmények között örökíteném meg a témát. Jó lenne néhány fotós ismerőssel elmenni egy kimondottan e célra szentelt kirándulásra is. A „hagyományos” kirándulásokon többnyire zavaró, ha az ember leáll fotózni. Egy ilyen alkalommal azonban megértőek lennének a többiek.

Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!


 

Nyitott Szemmel
Kultúra 2013. augusztus 08., csütörtök 19:22    |   
Cikk küldése e-mailben Nyomtatás Iratkozzon fel RSS szolgáltatásunkra
Ossza meg ismerőseivel!
Kövessen minket a Facebookon és a Twitteren is!
Aktuális számunk
Megjelenés
június
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Bezár
Cikk küldése e-mailben
A világ fotós szemmel - Dankó Ferenc

Kinek (e-mail cím):
Kitől (név):
Kitől (e-mail cím):
 
Küldés
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.Keresés