Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Itt vagyok: Főoldal » Cikkek » Kultúra » A világ fotósszemmel 4. rész - Zsigrai Orsolya

A világ fotósszemmel 4. rész - Zsigrai Orsolya

Kora gyermekkorom óta megragadott a pillanat varázsa, amit csak egy fotó tud megörökíteni: öröm, bánat, természet, állatok, növények, épületek... Akkoriban egy egyszerű fekete-fehér fényképezőgép volt minden kincsem.
Kultúra 2010. október 01., péntek 13:20    |   
Betűméret növelése Betűméret csökkentése Szóljon hozzá Cikk küldése e-mailben Nyomtatás Iratkozzon fel RSS szolgáltatásunkra

Fotóidat nézve kiderül, hogy Amerikában élsz. Mikor kerültél oda, és mivel foglalkozol?

Az úthoz szükséges zöld kártyát 2003-ban sorsoláson nyertem, s a kezdeti nehézségek ellenére sikerült gyökeret verni az új hazában. Ez év májusáig New York-ban éltem, majd Washington-ba költöztünk építész férjemmel együtt. A George Washington Egyetem Mikrobiológia tanszéken dolgozom, kutatási pályázatok felelős vezetője vagyok.


Mióta fotózol?

Kora gyermekkorom óta megragadott a pillanat varázsa, amit csak egy fotó tud megörökíteni: öröm, bánat, természet, állatok, növények, épületek….Akkoriban egy egyszerű fekete-fehér fényképezőgép volt minden kincsem, amit mindenhova magammal vittem. Komolyabban amerikai tartózkodásom óta foglalkozom fotózással, ahol egyrészt lehetőség nyílt jobb minőségű gép megvásárlására, másrészt New York hihetetlen mennyiségű témát nyújtott egy érdeklődő fotós számára. Ha nincs nálad fényképezőgép, nagy valószínűséggel lemaradsz valamiről.

Van olyan téma, amely régóta foglalkoztat? Miért?

Mindent szívesen fotózok. Egyaránt szeretem a tájakat, élőlényeket, és az építészeti remekeket megörökíteni. Felfedezni a pillanatban valami magával ragadót: több nem is kell egy siker-fotóhoz. Azért ha választanom kell, tárgyak helyett inkább a pillanatnyi hangulatot igyekszem megörökíteni. A tekintet, a mozdulatok és az arckifejezések a legárulkodóbbak.

Milyen terveid vannak a fotózás terén?

A gyermekkori hobbitól eljutottam egy New York-ban meghirdetett fotós versenyig. Jelenleg egy cégen keresztül értékesítem képeim használati jogát.
Rövid távú terveim között szerepel több komoly presztízsű fotópályázatra történő benevezés; hosszú távon tervezem egy kisebb fotóstúdió berendezését és működtetését.
Álmaim között szerepel egy magyarországi kiállítás is. Fotóimon keresztül élményhez jutnának azok, akiknek nem nyílik lehetőség távoli utazásokra. Akik pedig mindezt megtehetik, azoknak a kiállítás a művészi élményen túl igazi úticélokat adhat.

Dankóné R. Magdolna
Kultúra 2010. október 01., péntek 13:20    |   
Cikk küldése e-mailben Nyomtatás Iratkozzon fel RSS szolgáltatásunkra
Ossza meg ismerőseivel!
Kövessen minket a Facebookon és a Twitteren is!
Aktuális számunk
Megjelenés
október
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Bezár
Cikk küldése e-mailben
A világ fotósszemmel 4. rész - Zsigrai Orsolya

Kinek (e-mail cím):
Kitől (név):
Kitől (e-mail cím):
 
Küldés
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.Keresés