Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Itt vagyok: Főoldal » Cikkek » Programajánló » Hangok másképp

Hangok másképp

Da Vinci Learning vasárnap a Csodák Palotájában május 6-án!

Mit jelent számunkra a hang? Zenét, zajt, zörejt, sebességet? Hogyan alakul ki a ritmus, hogyan jut el a hang a fülünkbe, miként érzékeljük azt? Ezekre és hasonló kérdésekre ad választ a Da Vinci Learning TV- csatorna hangtannal foglalkozó játékos családi vasárnapja a Csodák Palotájában május 6-án, vasárnap.
Programajánló 2012. május 04., péntek 08:05
Betűméret növelése Betűméret csökkentése Szóljon hozzá Cikk küldése e-mailben Nyomtatás Iratkozzon fel RSS szolgáltatásunkra

Szórakoztató fizikai és kémia kísérletekkel, játékos vetélkedőkkel, exkluzív filmvetítéssel és interaktív előadásokkal várjuk a látogatókat. Az e hónapban bemutatásra kerülő kísérletek a hangtannal kapcsolatosak. Néhány ízelítő a kísérletek közül: éneklőcső, nitro mennydörgés, szívószál-duda, élőkeményítő.

Délelőtt 11:45 órakor kezdődő Hangok másképp című, közel egy órás interaktív örömzenélésre nemcsak a gyerekeket és szüleiket várjuk, hanem azokat is, akik szeretnének a kulisszák mögé tekinteni és meg tudni, hogyan zenésítenek meg egy verset, hogyan énekelnek meg egy operát. Vendégelőadóink, Rosta Géza előadóművész, aki vers-kép-zene hármasának megálmodója és a húrok nagymestere.

Továbbá az idén tavasszal ismertté vált Moltopera társulat képviseletében Tőri Csaba tart ízelítőt a hangok világának titkaiból játékos formában.

A délelőtti előadás végén kerül sor azon iskolák díjazására, akik a 2011/2012-es tanévben kiemelten vettek részt a Da Vinci Learning TV-csatorna támogatásával működő Edupress Tudáspróba ismeretterjesztő oktatási programjában.

A hangtannal kapcsolatos kérdésekre az előadásokon kívül hétköznapi tudományreceptekkel, kísérletekkel és a Da Vinci Learning TV-csatornáról jól ismert filmekkel keressük a választ az egész nap során. Tartsatok velünk!

Programok:
Kísérleti bemutatók a Da Vinci Learning TV-csatorna Felfedező Expressz című műsoraiból
Helyszín: Öveges terem
Kísérleti bemutatók: 11:00, 13:00, 15:00 és 17:00 órakor

Da Vinci Learning Mozi
Minden nap Da Vinci Learning Mozi a Csodák Palotájában! Üljön be egy Felfedező Expressz vetítésre, tudjon meg többet világunkról, figyeljen meg érdekes kísérleteket és tanuljon együtt gyermekével!
A Da Vinci Learning Vasárnapok alatt a mozivetítések a kísérleti bemutatók között tekinthetők meg. Helyszín: Moziterem

Interaktív előadások
Kezdés: 11:45
Rosta Géza – énekes-gitáros előadóművész.
Moltopera – opera modern, fiatalos formában
Helyszín: Moziterem
Közreműködőkről:

Rosta Géza, előadóművész

Az énekes-gitáros előadóművész
Karrierjét a könnyűzenei vonalon kezdte, a nyolcvanas évektől szerepel verses zenés előadásokon. Játszott neves kollégákkal egy színpadon. köztük: Zorán, Tolcsvay Béla, Bojtorján, Rodeo, Latin Combo Együttessel.
A gyermek előadások mindig fontosak voltak számára. Kerülte az együgyű szövegeket, így nagy figyelmet fordított a versek keresgélésére, megzenésítésére. ("nagy kaland egy könyvtárban búvárkodni, verseket témához keresgélni")
Zeneszerzője a már nagy sikert aratott: Ágai Ágnes "A titkokat az ujjaimnak mondom el" című verseskötetének, amit Udvaros Dorottyával és G.Sándor Jánossal készített.
Zenész barátaival kitűnő munkát végeztek! A stúdióban: G.Sándor János Dorozsmai Péter, Szűts István, P. Nagy Ferenc, Kovacsics András, Szirtes László működtek közre.
Jópár éve egyedül járja az országot gyerekműsoraival, művelődési házak, könyvtárak, iskolák, óvodák városi és falunapok rendezvényein.
www.rostageza.hu

Moltopera
2011 augusztusának végén alakult meg a Moltopera társulat (www.moltopera.hu) jórészt fiatal, épphogy végzett vagy a diploma előtt álló Zeneakadémistákból. Céljuk nem kisebb, mint hogy új színt hozzanak a magyarországi operajátszásba: színházzá és mindenki számára fogyaszthatóvá tennék a műfajok királynőjét tradicionális rendezésben, zenei átiratok, "popposítás" nélkül.
A Moltopera társulat életkora átlag 24,8 év, de tagjai már így is tapasztalt zenészeknek számítanak, többen komoly szerepekkel a hátuk mögött. Programjuk az iskolákban és egyetemeken tartandó (szóbeli) ismeretterjesztő előadásoktól, a koncerteken át 4 opera bemutatójáig terjed.
www.moltopera.hu

Nyitott Szemmel
Programajánló 2012. május 04., péntek 08:05
Cikk küldése e-mailben Nyomtatás Iratkozzon fel RSS szolgáltatásunkra
Ossza meg ismerőseivel!
Kövessen minket a Facebookon és a Twitteren is!
Aktuális számunk
Megjelenés
október
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Bezár
Cikk küldése e-mailben
Hangok másképp

Kinek (e-mail cím):
Kitől (név):
Kitől (e-mail cím):
 
Küldés
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.Keresés