Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Itt vagyok: Főoldal » Cikkek » Tallózó » Súlyosan szennyeződött a tenger a japán erőmű miatt

Súlyosan szennyeződött a tenger a japán erőmű miatt

A határértéket több mint ezerszer meghaladó mennyiségben találtak radioaktív jódot a sérült Fukusima atomerőmű közeli tengervízben - közölte szombaton a japán atombiztonsági ügynökség. Közben az erőművet üzemelő cég édesvizet kezdett szivattyúzni a kettes számú reaktor magjába, hogy hatékonyabbá tegye annak hűtését.
Tallózó 2011. március 31., csütörtök 10:08
Betűméret növelése Betűméret csökkentése Szóljon hozzá Cikk küldése e-mailben Nyomtatás Iratkozzon fel RSS szolgáltatásunkra

A Fukusima atomerőművet üzemelő cég mérése szerint a megengedett érték 1 250-szerese volt a radioaktív jód szintje a sérült erőmű közelében található tengervízben - mondta el az AFP francia hírügynökségnek a japán atombiztonsági ügynökség egyik munkatársa. A méréseket az erőműtől nagyjából háromszáz méternyire végezték.

A szervezet egy másik szóvivőjének elmondása szerint bár az érték "viszonylag magas", a szennyezésnek alig lesz hatása a tengeri élővilágra. Az ügynökség szerint a halászatra sem lesz hatással, az erőmű közelében ugyanis az evakuálás óta nincsenek halászok - írta a Kyodo japán hírügynökség.

Közben az erőművet üzemelő TEPCO nevű cég szakemberei megkezdték édesvíz szivattyúzását a kettes számú reaktorba, hogy növeljék a hűtés hatékonyságát - írta a Kyodo. Erre azért van szükség, hogy megakadályozzák sókristályok kicsapódását a hűtésre használt tengervízből. A kristályok nehezítik a hűtővíz forgatását és csökkentik a hűtőhatást. Ugyanezt tervezik a hármas és négyes számú reaktorban.

Közben a cég megpróbálja eltávolítani az egyes, kettes, hármas és négyes reaktorok turbinaházaiban talált, erősen radioaktív vizet. Csütörtökön három munkást kellett kórházba vinni, miután belegázolt a hármas számú reaktor turbinaházában lévő vízbe, amelyben tízezerszer nagyobb volt a radioaktivitás a megengedettnél.

Tallózó 2011. március 31., csütörtök 10:08
Cikk küldése e-mailben Nyomtatás Iratkozzon fel RSS szolgáltatásunkra
Ossza meg ismerőseivel!
Kövessen minket a Facebookon és a Twitteren is!
Aktuális számunk
Megjelenés
június
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Bezár
Cikk küldése e-mailben
Súlyosan szennyeződött a tenger a japán erőmű miatt

Kinek (e-mail cím):
Kitől (név):
Kitől (e-mail cím):
 
Küldés
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.Keresés