Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
október
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Interjú a 100 éves Bálint gazdával
Lombos erdők, kertes házak közötti szűk utcácskákban kacskaringózunk a XVI. kerületben, mire megérkezünk a szépen gondozott kertes családi házhoz, az ország „Bálint gazdájához”. Az elmúlt hetek zsúfolt médiaszereplései ellenére is korát meghazudtoló „gyermeki” mosollyal fogad Gyuri bácsi az árnyékos teraszon, ahol felesége mindjárt hellyel, hűsítővel, süteménnyel kínál bennünket. A beszélgetést ösztönösen is az alkalomhoz illő „szokványos” kérdéssel indítom: „Személyes tapasztalata alapján mi lehet a száz év titka – ma is egészségben, derűsen –, miközben nem mondhatnánk, hogy a magyar történelem elmúlt száz éve ideális körülményeket biztosított volna ehhez? Genetika? Nevelés? Munkaszeretet? Vagy egyfajta gondolkodásmód?"
Interjú szept. 27.
A házasság alkotmánya (II.)
Előző írásunkban a boldog házasság hét alapkövéből néggyel már megismerkedhettünk: I. Nem jó az embernek egyedül lenni; II. Isten szerzi a házasságot; III. a jó házastárs segítőtárs is; IV. az Istentől szerzett házasságban a házastársak összeillenek. Mi az, ami most egészen más, mondhatni szokatlan lépésnek tűnhet az eddigiekhez képest? Miután megtalálhattuk az „igazit” – életünk párját –, be kell lássuk, ennek érdekében eddig jószerével csak a „házasság szerzője”, Isten cselekedett. Nekünk legfeljebb az Ő vezetését, akaratát és cselekvését kellett felismerni és elfogadni. Aki viszont ezt megtette, annak életében most jött el a bátor cselekvés, a döntés ideje. És nem is akármilyen döntésé…
Egymásra hangolva szept. 25.
Felemelő látvány, léleküdítő gondolatok egész évre
Távlatok 2019 falinaptár Takács Gábor fotóművész természetfotóival. Praktikus naptárrész, A/3-as méret.
Megrendelhető: Nyitott Szemmel magazin szerkesztőség:
szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Tel.: 20/379-6171
Ára: 1500 Ft
Napi egy gondolat
„Aki nem tud megbocsátani, lerombolja a hidat, amelyen saját magának kell majd átmennie, mert mindannyiunknak szükségünk van a bocsánatra”
Lord Herbert
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
Megbetegített és megbetegítő állatok
A nagyüzemi gazdaságok növekedésének globális hatása különösen érzékelhető az élelmiszerek által hordozott betegségek terjedése kapcsán. India és Kína baromfi ipari termelése az 1980- as évek óta 5–13 százalékkal növekszik évente. Ha ezek az országok is elkezdenének ugyanolyan mennyiségben baromfit fogyasztani, mint az amerikaiak (évente fejenként 27-28 szárnyast), az megegyezne az egész világ mostani szárnyas fogyasztásával. Ha a világ követné Amerika példáját – és attól tarthatunk, hogy ma már követi is –, évente több mint 165 milliárd csirkét fogyasztana el, és akkor a világ népességének növekedésével nem is számolnánk. És mi lesz utána? Kétszázmilliárd? Ötszáz…? És mindezt a nagyüzemi gazdaságok hogyan képesek „megtermelni”? Ezeknek a kérdéseknek járt utána a húsipar kulisszái mögé pillantva Jonathan Safran Foer, aki ismereteit az Állatok a tányéromon című, 2012-ben magyarul is megjelent könyvében összegezte. Elgondolkodtunk-e már „két finom falat” közben, hogy e szinte mindennap fogyasztott „termékek” hogyan is kerülnek a tányérunkra, s mi mindent fogyasztunk el velük? A könyv elsősorban az amerikai nagyüzemi húsiparról szól, de meglehet, nemcsak ott alkalmaznak hasonló bánásmódot az állattenyésztés során.
24. óra április 09.
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.



Keresés