Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
december
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » Bibliai rejtélyek
Bibliai rejtélyek
A szeretet iskolája (3. rész)
Vajon Pál apostol miért éppen az irigységgel kezdi azoknak a tulajdonságoknak a felsorolását, amelyek homlokegyenest ellenkeznek az igazi szeretettel, sőt amelyek „megölik” azt? Miért ez a legveszedelmesebb,legalattomosabb kártevője a szeretetnek, amelyről a következő igevers is így szól: „A búsulásban kegyetlenség van, és a haragban áradás: de ki állhat meg az irigység előtt ?” (Péld 27,4)
Bibliai rejtélyek 2019. április 09.
Milyen a „Te országod”?
A te hazádban milyen az élet? Miből élnek az emberek? Mit kedvelnek, mivel töltik a szabadidejüket? Mit tartanak ott értékesnek? – záporoznak a kérdések, ha olyasvalakivel találkozunk, aki általunk ismeretlen országból érkezett. Mitől érzi jól magát valaki egy országban, mi gyönyörködteti őt benne? Petőfi Sándor nem szerette a hegyeket, más pedig képes az életét kockáztatni, sőt meghalni a világ legmagasabb csúcsainak meghódításáért. Mindenki másért rajong, és mást tart értéktelennek. Vannak, akik nem tesznek semmit a változásért, vannak akik tüntetnek, hogy változzon egy ország, megint mások – Jézus tanítása alapján – imádkoznak érte: „Jöjjön el a Te országod…”
Bibliai rejtélyek 2016. augusztus 30.
A Messiás első eljövetelének pontos időpontjáról szóló prófécia
Két álom pergett le szemünk elő Dániel könyve 2. és 7. fejezetének olvasása nyomán: Nabukodonozor álma (i. e. 603-ban) és Dániel álma (i. e. 553-ban). A két álom sok párhuzamot mutatott, az utóbbi jóval részletesebb volt az előbbinél. Dániel könyve 8. fejezetében azonban már nem álommal, hanem látomással találkoztunk. Ennek az Istentől jövő látomásnak a középpontjában egy idői prófécia állt. Ez a bibliai kijelentések közül a leghosszabb időtávot átfogó jövendölés, egészen pontosan 2300 évről szólt. Dániel prófétát megrendítette és további keresésre késztette ez a kijelentés. Erről olvashatunk a következő, 9. fejezetben.
Bibliai rejtélyek 2016. február 24.
Jóslások és jövendölések 2. rész
Az ember jövőre vetett tekintete nem is egy, hanem legalább két tekintet. Közelre és távolra egyaránt figyelnie kell – a gépkocsivezetés utóbbi évszázadában ez naponkénti tapasztalat. A jó vezető először is távolra tekint, az előtte álló egy-kétszáz méterre. Közben azonban, mintegy a hosszabb távba burkolva, nem felejti el azt is megfigyelni, hogy az előtte álló pár méteren mi játszódik le. Az igazi figyelem a távlatosságba foglalt közelképet látja maga előtt, méghozzá elméleti és gyakorlati egységében. Amikor Isten jövendöléseket adott, egyszerre jelentette ki a nagyon távoli jövőt, de a hozzá vezető út közbülső állomásait is. Ezért rendkívüliek, ugyanakkor egyszerűek, természetesek és nagyon könnyen érthetőek a bibliai próféciák. Tíz ilyen hosszabb távlatot felölelő jövendöléssorozat található a Könyvek könyvében. Tíz vázlatprófécia, amelyek jelentősége csak a tízparancsolat súlyával mérhető össze.
Bibliai rejtélyek 2014. október 16.
A becsület védelme
Mivel világunk egyik legfenyegetőbb (és legelterjedtebb) veszedelme a hazugság, a kilencedik parancsolat tiltja a felebarátunk befeketítését, lejáratását, rossz hírbe hozását, a valótlan beszédet, mások félrevezetését, manipulálását.
Bibliai rejtélyek 2013. december 23.
Volt egyszer egy reformáció
Lassan fél évezrede annak, hogy Luther Márton ágostai szerzetesrendi egyetemi tanár kifüggesztette 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára. Akkor tán senki nem gondolta, hogy ezzel a tettével egy új korszakot nyit meg, nemcsak az európai egyháztörténelemben, hanem az ember Istenhez, egyházhoz és hithez való viszonyában.
Bibliai rejtélyek 2012. november 06.
Halloween - a borzalom élvezete
A mára az egész világon (beleértve Magyarországot is) elterjedt és egyre népszerűbb Halloween-éjszakát sokan amerikai ünnepnek tekintik. Érdekes és talán kevésbé közismert, hogy ennek az alkalomnak kelta és római kori gyökerei, hagyományai vannak. Régen pogány ünnep volt, akárcsak a karácsony vagy a húsvét.
Bibliai rejtélyek 2012. november 02.
Népirtás vagy istenítélet történt az ószövetségben?
Népirtást vagy istenítéletet hajtott végre a zsidó nép Isten utasítására az ószövetség idején? Van-e különbség az ószövetség és az újszövetség Istene között? Az egyik szigorú, harcos, az embert ölésre bátorítja, míg a másik szerető, irgalmas, és még az emberi haragot is elítéli? Ugyanarról az Istenről beszél a Biblia?
Bibliai rejtélyek 2012. április 20.
Fellelhetők-e Isten nyomai?
Sok kereső embert foglalkoztat ez a kérdés. Többnyire még azok is belebotlanak életük során, akiket egyébként közömbösen hagy a téma. Valójában egyenértékű egy másik kérdéssel: Létezik-e egyértelmű, mindenki számára megismerhető isteni kinyilatkoztatás?
Bibliai rejtélyek 2010. június 30.
Jézus és az adópénz
Jelen írásunkban egy manapság sokat vitatott kérdésre keressük a Biblia válaszát arra, hogyan viszonyuljunk egyes állampolgári és adóügyi kötelezettségeinkhez.
Bibliai rejtélyek 2010. május 12.
Felemelő látvány, léleküdítő gondolatok egész évre
Távlatok 2019 falinaptár Takács Gábor fotóművész természetfotóival. Praktikus naptárrész, A/3-as méret.
Megrendelhető: Nyitott Szemmel magazin szerkesztőség:
szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Tel.: 20/379-6171
Ára: 1500 Ft
Napi egy gondolat
„Minden nagyság kicsiség is, mert van még nagyobb, vagy ha nincs, lehet.”
Weöres Sándor
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2020 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.Keresés