Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
június
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » Bibliai rejtélyek
Bibliai rejtélyek
A szeretet iskolája (3. rész)
Vajon Pál apostol miért éppen az irigységgel kezdi azoknak a tulajdonságoknak a felsorolását, amelyek homlokegyenest ellenkeznek az igazi szeretettel, sőt amelyek „megölik” azt? Miért ez a legveszedelmesebb,legalattomosabb kártevője a szeretetnek, amelyről a következő igevers is így szól: „A búsulásban kegyetlenség van, és a haragban áradás: de ki állhat meg az irigység előtt ?” (Péld 27,4)
Bibliai rejtélyek április 09.
Milyen a „Te országod”?
A te hazádban milyen az élet? Miből élnek az emberek? Mit kedvelnek, mivel töltik a szabadidejüket? Mit tartanak ott értékesnek? – záporoznak a kérdések, ha olyasvalakivel találkozunk, aki általunk ismeretlen országból érkezett. Mitől érzi jól magát valaki egy országban, mi gyönyörködteti őt benne? Petőfi Sándor nem szerette a hegyeket, más pedig képes az életét kockáztatni, sőt meghalni a világ legmagasabb csúcsainak meghódításáért. Mindenki másért rajong, és mást tart értéktelennek. Vannak, akik nem tesznek semmit a változásért, vannak akik tüntetnek, hogy változzon egy ország, megint mások – Jézus tanítása alapján – imádkoznak érte: „Jöjjön el a Te országod…”
Bibliai rejtélyek 2016. augusztus 30.
A Messiás első eljövetelének pontos időpontjáról szóló prófécia
Két álom pergett le szemünk elő Dániel könyve 2. és 7. fejezetének olvasása nyomán: Nabukodonozor álma (i. e. 603-ban) és Dániel álma (i. e. 553-ban). A két álom sok párhuzamot mutatott, az utóbbi jóval részletesebb volt az előbbinél. Dániel könyve 8. fejezetében azonban már nem álommal, hanem látomással találkoztunk. Ennek az Istentől jövő látomásnak a középpontjában egy idői prófécia állt. Ez a bibliai kijelentések közül a leghosszabb időtávot átfogó jövendölés, egészen pontosan 2300 évről szólt. Dániel prófétát megrendítette és további keresésre késztette ez a kijelentés. Erről olvashatunk a következő, 9. fejezetben.
Bibliai rejtélyek 2016. február 24.
Jóslások és jövendölések 2. rész
Az ember jövőre vetett tekintete nem is egy, hanem legalább két tekintet. Közelre és távolra egyaránt figyelnie kell – a gépkocsivezetés utóbbi évszázadában ez naponkénti tapasztalat. A jó vezető először is távolra tekint, az előtte álló egy-kétszáz méterre. Közben azonban, mintegy a hosszabb távba burkolva, nem felejti el azt is megfigyelni, hogy az előtte álló pár méteren mi játszódik le. Az igazi figyelem a távlatosságba foglalt közelképet látja maga előtt, méghozzá elméleti és gyakorlati egységében. Amikor Isten jövendöléseket adott, egyszerre jelentette ki a nagyon távoli jövőt, de a hozzá vezető út közbülső állomásait is. Ezért rendkívüliek, ugyanakkor egyszerűek, természetesek és nagyon könnyen érthetőek a bibliai próféciák. Tíz ilyen hosszabb távlatot felölelő jövendöléssorozat található a Könyvek könyvében. Tíz vázlatprófécia, amelyek jelentősége csak a tízparancsolat súlyával mérhető össze.
Bibliai rejtélyek 2014. október 16.
A becsület védelme
Mivel világunk egyik legfenyegetőbb (és legelterjedtebb) veszedelme a hazugság, a kilencedik parancsolat tiltja a felebarátunk befeketítését, lejáratását, rossz hírbe hozását, a valótlan beszédet, mások félrevezetését, manipulálását.
Bibliai rejtélyek 2013. december 23.
Volt egyszer egy reformáció
Lassan fél évezrede annak, hogy Luther Márton ágostai szerzetesrendi egyetemi tanár kifüggesztette 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára. Akkor tán senki nem gondolta, hogy ezzel a tettével egy új korszakot nyit meg, nemcsak az európai egyháztörténelemben, hanem az ember Istenhez, egyházhoz és hithez való viszonyában.
Bibliai rejtélyek 2012. november 06.
Halloween - a borzalom élvezete
A mára az egész világon (beleértve Magyarországot is) elterjedt és egyre népszerűbb Halloween-éjszakát sokan amerikai ünnepnek tekintik. Érdekes és talán kevésbé közismert, hogy ennek az alkalomnak kelta és római kori gyökerei, hagyományai vannak. Régen pogány ünnep volt, akárcsak a karácsony vagy a húsvét.
Bibliai rejtélyek 2012. november 02.
Népirtás vagy istenítélet történt az ószövetségben?
Népirtást vagy istenítéletet hajtott végre a zsidó nép Isten utasítására az ószövetség idején? Van-e különbség az ószövetség és az újszövetség Istene között? Az egyik szigorú, harcos, az embert ölésre bátorítja, míg a másik szerető, irgalmas, és még az emberi haragot is elítéli? Ugyanarról az Istenről beszél a Biblia?
Bibliai rejtélyek 2012. április 20.
Fellelhetők-e Isten nyomai?
Sok kereső embert foglalkoztat ez a kérdés. Többnyire még azok is belebotlanak életük során, akiket egyébként közömbösen hagy a téma. Valójában egyenértékű egy másik kérdéssel: Létezik-e egyértelmű, mindenki számára megismerhető isteni kinyilatkoztatás?
Bibliai rejtélyek 2010. június 30.
Jézus és az adópénz
Jelen írásunkban egy manapság sokat vitatott kérdésre keressük a Biblia válaszát arra, hogyan viszonyuljunk egyes állampolgári és adóügyi kötelezettségeinkhez.
Bibliai rejtélyek 2010. május 12.
Felemelő látvány, léleküdítő gondolatok egész évre
Távlatok 2019 falinaptár Takács Gábor fotóművész természetfotóival. Praktikus naptárrész, A/3-as méret.
Megrendelhető: Nyitott Szemmel magazin szerkesztőség:
szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Tel.: 20/379-6171
Ára: 1500 Ft
Napi egy gondolat
„Senkitől és semmitől ne félj. Ami a legértékesebb benned, annak senki és semmi nem árthat.”
Tolsztoj
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.Keresés