Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
december
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » Interjú
Interjú
Interjú a 100 éves Bálint gazdával
Lombos erdők, kertes házak közötti szűk utcácskákban kacskaringózunk a XVI. kerületben, mire megérkezünk a szépen gondozott kertes családi házhoz, az ország „Bálint gazdájához”. Az elmúlt hetek zsúfolt médiaszereplései ellenére is korát meghazudtoló „gyermeki” mosollyal fogad Gyuri bácsi az árnyékos teraszon, ahol felesége mindjárt hellyel, hűsítővel, süteménnyel kínál bennünket. A beszélgetést ösztönösen is az alkalomhoz illő „szokványos” kérdéssel indítom: „Személyes tapasztalata alapján mi lehet a száz év titka – ma is egészségben, derűsen –, miközben nem mondhatnánk, hogy a magyar történelem elmúlt száz éve ideális körülményeket biztosított volna ehhez? Genetika? Nevelés? Munkaszeretet? Vagy egyfajta gondolkodásmód?"
Interjú 2019. szeptember 27.
„Nem a törvény tart rendet, hanem a félelem”
Interjú Haraszti Miklóssal, az EBESZ volt médiaszabadság biztosával. Névjegy: Író, politikus, emberi jogi szakértő. 2000–2010-ig Bécsben, az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) médiaszabadság biztosa. Az EBESZ megbízásából választásokat felügyelő missziót végzett 2010-ben az USA-ban, 2012-ben Kazahsztánban, 2013-ban Bulgáriában. Budapesten a ….és New York-ban a Columbia Egyetemen tanít…. „Azoknak az embereknek a világnézete a legveszélyesebb, akik sosem nézték meg a világot.” (Wilhelm von Humboldt) Több mint egy évtizedes nemzetközi emberi jogi munka, nyugati és keleti tapasztalatai alapján a jelenlegi magyar médiaszabadságot hogyan jellemezné?
Interjú 2014. október 16.
Dacolva a hátrányokkal
„A szeretet a legjobb motiváció ahhoz, hogy ne legyen bennem ítélkezés és előítélet.” „…én is hátrányos helyzetből jöttem. Megtanultam már gyerekként kitartóan küzdeni, amit nagyon szeretnék átadni az itt élő gyerekeknek is, hiszen ők még hátrányosabb helyzetből kell, hogy bizonyítsanak, boldoguljanak.” Egyik nyári könyvterjesztő körutunk a Zemplén megyei Kovácsvágáson keresztül vezetett. A hatalmas hegyek alatt szunnyadó, takaros kis faluban mintha megállt volna az idő. Talán ennek is köszönhető a szokatlan békesség és tolerancia a falu magyar kisebbsége és roma származású lakosai között. A falu lakóinak szorgalmát, szép portáit látva nem tudtunk elismerés nélkül továbbmenni.
Interjú 2014. október 14.
Felemelő látvány, léleküdítő gondolatok egész évre
Távlatok 2019 falinaptár Takács Gábor fotóművész természetfotóival. Praktikus naptárrész, A/3-as méret.
Megrendelhető: Nyitott Szemmel magazin szerkesztőség:
szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Tel.: 20/379-6171
Ára: 1500 Ft
Napi egy gondolat
„Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.”
Rousseau
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2020 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.Keresés