Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
június
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Testi-lelki egészségünk
Koffeinstop?
A köztudat szerint a kávé és más koffeintartalmú italok fogyasztása csupán szükséges rossz, ami több mindenben segít, mint árt. Valóban,érdemes egyáltalán dolgozni menni, ha még félálomban vagyunk? Már a gyerekeknek is „szükségük van” energiaitalra,hogy beindulhasson a napi pörgés… A rövid távú előnyök élvezete után azonban a koffein és más, élénkítő vegyületek hamar benyújtják a számlát! Hogy a stuccpolitika jobb-e számunkra, vagy inkább szembenézni a kendőzetlen, kereskedelmi érdekektől mentes információkkal a koffeinről, azt végül ki-ki maga döntse el.
A gyógyító koplalás
A koplalás – ha lelki célja is van, böjtnek nevezzük – alkalmazása, mondhatni, egyidős az emberiséggel. Rég múlt időkből fennmaradt írások is dokumentálják mindkét módszer alkalmazását, hatékonyságát. Sokféle változata terjedt el, a rövid 1-2 napostól a hosszabb, 3-4 hétig is tartó kúrákig. Különféle gyümölcs- és zöldségleveket, gyógyteákat vagy csupán vizet használnak, esetleg még azt sem. Sajnos az ember feledékeny,és szükséges újra meg újra felfedeznie a korábban már jól bevált dolgokat is. Világszerte számos nagyobb és kisebb szanatórium létezik napjainkban is, ahol a prevencióban, gyógyításban jó eredménnyel alkalmazzák a koplalást. Hazánkban a hivatalos orvoslásban sajnos alig ismert és használt, de a lakosság körében is méltatlanul elfelejtett ez az egyszerű gyógymód, talán a gyomorrontás esetét kivéve.
Szénsavködfürdővel az egészséges érrendszerért
Magyarországon 1935-ben tárták fel a Kapuvár közelében lévő mihályi–répcelaki széndioxidmezőt. Erre a természeti adottságra építve szerveződött a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet Belgyógyászati (Angiológiai) és Mozgásszervi Rehabilitációs Osztálya, ahol 1967 óta több tízezer sikeres érbeteg-rehabilitáció történt. Az érrendszeri megbetegedések gyakoribb okairól és a gyógykezelés lehetőségeiről, valamint a szénsavködfürdő-terápia sikereiről kérdeztük dr. Horváth István osztályvezető főorvost.
Testi-lelki egészségünk 2016. augusztus 30.
Civilizációs betegségeink - A cukorbetegség
A cukorbetegség (diabétesz mellitusz) jelentősége egyrészt gyakoriságában, másrészt veszélyeiben rejlik. Jelenleg Magyarországon kb. egymillió cukorbeteg él, 90-95%-uk úgynevezett 2. típusú cukorbeteg. A civilizált országokban – így hazánkban is – az elmúlt húsz év alatt megháromszorozódott a számuk. A cukorbetegekre 8-10 évvel rövidebb átlagos élettartam jellemző. A Föld lakosságára vonatkoztatva minden 7. másodpercben meghal egy ember a cukorbetegség szövődményei miatt.
Testi-lelki egészségünk 2016. május 22.
Csalóka csalétek: A CSOKOLÁDÉ
Több neves szakember és külföldi szakmai lap is méltatja a „tömegcsokoládé” pozitívumait. A leírásokat tanulmányozva úgy tűnik, a táplálkozástudománnyal foglalkozók megváltoztatták korábbi véleményüket, és határozottan kiállnak a csokoládé egészségjavító tulajdonságai melle. A modern tudomány tehát „legalizálta” a csokoládéfogyasztást. Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek megrökönyödve olvassák a csokoládét népszerűsítő cikkeket.
Testi-lelki egészségünk 2016. február 24.
A TEJ élet, erő, meglepetés!
Korunkban a tehéntejet és az abból készült termékek széles palettáját egészségvédő tulajdonságú élelmiszerekként jegyzik világszerte. A köztudatban úgy élnek a tejtermékek, mint a gyermekkori csontfejlődés és az időskori csontvédelem legfőbb segítői. Ha azonban megvizsgáljuk a tejet és tejterméket fogyasztó országok népességének egészségi állapotát, majd ezt összevetjük a tejet alig vagy egyáltalán nem fogyasztó népcsoportokkal, megszületik bennünk a kérdés: mi is az igazság a tejjel kapcsolatban?
Testi-lelki egészségünk 2015. október 06.
A megkorbácsolt idegrendszer – Meddig működhet az „energiainfúzió”?
Gyakran halljuk s mondjuk: felgyorsult élettempó uralkodott el a világunkban. A fi atalok különösen kiveszik a részüket a „pörgésből”, ráadásul ők nem szükséges rossznak tartják az idővel való versenyfutást, hanem kimondottan keresik a kihívásokat, az izgalmas, sőt veszélyes élethelyzeteket. Tudatosan tovább emelik a sebességet, és élvezik adrenalinszintjük emelkedését, mintegy „vezénylik” életüket a stresszhormonok.
Testi-lelki egészségünk 2015. július 05.
A koleszterin kérdés
Mi az oka annak, hogy az egyik embernek a kiadós disznótorostól sem emelkedik meg jelentősen a vérkoleszterin-szintje, míg másoknak egy kis nassolás is az egekbe emeli ennek az értékét?
Testi-lelki egészségünk 2013. december 23.
Nyitott Szemmel tábor - Törökkoppány, 2011. július
Jövőre találkozunk ugyanitt! A táborban elhangzott előadások hanganyaga 1600 Ft-os áron megrendelhető a szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu e-mail címen.
Testi-lelki egészségünk 2011. augusztus 02.
A szeretet himnusza címmel megjelent 2016-os falinaptárunk, melyet a szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu e-mail címen lehet megrendelni
1500 Ft/db + postaköltség (1000 Ft) áron.
Napi egy gondolat
„Mások előtt mindenki igyekszik a méltóságát megőrizni, de lelke mélyén jól tudja, mennyi bevallhatatlan dolog játszódik le benne, amikor csak önmagával áll szemben”
Pirandello
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2017 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.Keresés