Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
június
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » Zöldsarok
Zöldsarok
Miért kiváltságos bolygó a Föld?
A Földön található élet keletkezésének, létezésének titka ősidők óta foglalkoztatja a gondolkodókat. E kérdésekre sokféle elképzelés, magyarázat született. A tudományok fejlődésével a parányok világába és a világmindenség végtelenébe egyaránt betekinthetünk. Várjuk a választ az örök kérdésre: Kiváltságos bolygó-e a Föld?
Zöldsarok 2011. október 14.
30 évig tarthat a nigériai olajszennyezés megtisztítása
A nigériai Ogoniland a világ egyik legszennyezettebb területe, ahol minden ragad az olajtól. Itt ötven éve nyerik a mélyből az olajat, ám annak szabályozása és kezelése valószínűleg hanyag volt, így a terület szó szerint haldoklik a szennyezéstől.
Zöldsarok 2011. augusztus 15.
A Jeges-tenger savasodását vizsgálják
Tudományos expedícióra indulnak a jövő héten az Egyesült Államok Földtani Intézetének (USGS) tudósai, hogy felmérjék, mennyire savasodik a Jeges-tenger a környezetszennyezés miatt.
Zöldsarok 2011. augusztus 15.
Költözzünk vidékre!
Az ember igazi élettere a természet. Így tavasz közeledtével még inkább érezzük ennek igazságát. Vágyakozunk a melengető napsugarakra, a friss zöldségekre, gyümölcsökre, ki a szabadba, a jó levegőre. A természet újraéled és bennünk is új elhatározások, tervek, életcélok születhetnek egy új életmód elkezdésére.
Zöldsarok 2011. május 19.
Rekord mértékű ózon fogyatkozás
A Nap káros ultraibolya-sugárzásától védő ózonréteg eddig nem tapasztalt mértékű fogyatkozását figyelték meg az Északi-sark felett tudósok a Meteorológiai Világszervezet (WMO) mai tájékoztatása szerint.
Zöldsarok 2011. április 11.
Szemfényvesztés a biológiai úton lebomló szatyor
A Magyarországon forgalomba kerülő biológiai úton lebomló szatyrok szinte kivétel nélkül szemfényvesztésen alapulnak. Szó sincs mikroorganizmusok általi, szerves lebomlásról - állítja Graczka Sylvia, a Humusz Szövetség kommunikációs vezetője.
Zöldsarok 2011. április 11.
A Velencei tó nem kér több betont!
Nem kér több betont a Velencei - tó, Fa és fű - IGEN, homok és beton NEM , A Velencei - tó nem ezt érdemli- ilyen szövegű transzparensekkel tiltakozott az Épülő Velencét Környezet Kultúra Egyesület a velencei képviselő-testület ülésén.
Zöldsarok 2011. április 11.
Kérdéses a magyar napenergia ügye
Az Energiaklub kiadványából fény derül rá, hogy a magyar napenergia piac fejlődéséhez sokkal stabilabb támogatási és szabályozási háttérre van szükség. A piaci szereplők optimisták, de mindenki a napenergia-hasznosítás állam általi támogatására vár.
Zöldsarok 2011. március 31.
Egyre nagyobb a vízhiány az egyre növekvő városokban
Világszerte immár 828 millió ember él nyomornegyedekben vagy a nagyvárosok peremkerületeinek illegális telepein: számukra a legégetőbb probléma a tiszta víz és az alapvető egészségügyi ellátások biztosítása.
Zöldsarok 2011. március 31.
Vízpazarlás kidobott élelmiszerekkel
Egy brit tanulmány szerint csak a szigetországban több millió tonna élelem végzi felhasználatlanul a kukába, mert nem tudták eladni. Kétszer annyi víz veszik el a kidobott ételekkel, mint amennyit a mosakodásnál és az ivásnál elpazarolunk.
Zöldsarok 2011. március 31.
Felemelő látvány, léleküdítő gondolatok egész évre
Távlatok 2019 falinaptár Takács Gábor fotóművész természetfotóival. Praktikus naptárrész, A/3-as méret.
Megrendelhető: Nyitott Szemmel magazin szerkesztőség:
szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Tel.: 20/379-6171
Ára: 1500 Ft
Napi egy gondolat
„A bűn nem akkor a legveszedelmesebb, amikor nyíltan és bátran szembeszegül az erénnyel, hanem mikor erénynek álcázza magát és megfertőzi a felismerő-érzékedet”
Weöres Sándor
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.Keresés