Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
június
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » Napi recept
Receptek
Vegetáriánus és vegán receptek
Gesztenyés-diós hajdina
A hajdina Közép-Ázsiából származik, ezért kapta a „tatárka” nevet. Európába a keresztesek hozták be. Elkészítési módja: A leforrázás nélküli főzés egyes vélemények szerint egy modernkori súlyos megbetegedést, a fényérzékenységet okozhatja. Vitamin- és tápanyagtartalma: Kalcium-, foszfor- és káliumtartalma jelentős. Nagy mennyiségben tartalmaz rutint (P-vitamin), amely vízben oldódó antioxidáns vegyület. A rutin erősíti a kötőszöveteket, védi a szívet és az érrendszert; segíti a sejtfal regenerálódását; csökkenti a hajszálvérzések kialakulását. Védelmet nyújt a rákkeltő anyagok ellen is, csökkenti a bélhámsejtek kóros szaporulatát. Egészségügyi hatása: Gyógyhatású növényként eredményesen lehet használni az érrendszeri megbetegedéseknél. A szervezetet melegítő és az emésztési bántalmakra jótékony hatásáról ismert. Javulást eredményez depressziós betegeknél, különlegessége, hogy egyszerre fejt ki nyugtató és serkentő hatást. Az újabb eredmények szerint rendkívül hasznos alapanyag
Tzatziki – Görög kapros uborkasaláta
A Tzatzikit, ha sikerült kellő sűrűségűre elkészíteni, pástétomként is fogyaszthatjuk. Nagyon finom pirítósra kenve.
2010. december 28. | Saláták
Egyszerű zabos hamburger
A receptben használt dióbél igen nagy mennyiségben Omega-3 zsírsavakat tartalmaz, ezáltal kitűnően pucolja az érfalak koleszterinlerakódásait. Régebben olajából szappant főztek, a leveléből készült főzetet bőrkiütések, fagyott sebek, bélférgek ellen és magas vérnyomásra egyaránt alkalmazták. A fa kérgét és a termés zöld külső burkát festékanyagként és cserzőanyagként használták.
2010. december 27. | Húspótlók
Karfiolpástétom
A karfiol valószínűleg Dél-Európából származik. Igen kevés kalóriát tartalmaz, mely nagy előnyt jelent a diétás étrendek összeállításánál.
2010. december 25. | Pástétomok
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Felemelő látvány, léleküdítő gondolatok egész évre
Távlatok 2019 falinaptár Takács Gábor fotóművész természetfotóival. Praktikus naptárrész, A/3-as méret.
Megrendelhető: Nyitott Szemmel magazin szerkesztőség:
szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Tel.: 20/379-6171
Ára: 1500 Ft
Napi egy gondolat
„A tiszteletet nem kierőszakolni, hanem megszolgálni kell.”
Gracián
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.



Keresés