Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
október
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » Napi recept
Receptek
Vegetáriánus és vegán receptek
Zabos palacsinta
Érdemes beruházni a receptben említett, speciális, apró mélyedésekkel kiképzett palacsintasütőbe. Akik szeretik a palacsintát, azoknál rövid időn belül megtérül az ára, hiszen ebben a sütőben nem kell olajat öntenünk a tészta alá – nem mellékes az sem, hogy ezáltal elkerülhetjük az olaj magas hőfokra hevítését, ami köztudottan rákkeltő hatású. Talán első látásra sokaknak furcsán hangzik, hogy reggelire palacsintát együnk, de a gyerekek egészen biztosan nem fognak tiltakozni ellene. Ez az étel is akkor igazán finom, ha mellé egy nagy adag friss gyümölcsöt fogyasztunk. (Akár gyümölcssaláta formájában, a palacsintába beletöltve.)
2010. december 24. | Édességek
Sárgarépás cukkínisaláta
A cukkíni a tökfélék családjába tartozik, rokonai a dinnyefélék, az uborka és a patisszon is. Valószínűleg a tök és az uborka keresztezéséből származik. A tápanyagok többségét ehető héja tartalmazza, ezért soha ne hámozzuk meg, inkább a zsengébb, 5-20 cm-es, a még puha héjú példányokat vásároljuk meg. A növény tartalmaz C-vitamint, folsavat és béta-karotint is, ez utóbbi a szem egészségének megőrzéséhez szükséges A-vitamin előanyaga. Nem okoz puffadást, szemben a legtöbb a rostgazdag zöldséggel, ráadásul igen csekély az energiatartalma, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Rendkívül változatosan elkészíthető zöldség. A nyugati országokban a termésen kívül felhasználják sárgaszínű virágát is. Nyersen salátákba teszik, vagy megtöltik darált, darabolt alapanyagokkal, és kicsit átmelegítik.
2010. december 21. | Saláták
Zelleres krumplifasírt
A zellert már az ókori Egyiptomban, Görög-országban és Rómában is használták. Igen erős ízanyaga miatt más fűszereket nem is érdemes használni a zellerrel készült ételeknél, mert úgyis elnyomja azokat. Magas ásványisótartalma miatt sok esetben a só pótlására használhatjuk. Emiatt, továbbá vizelethajtó tulajdonsága miatt vérnyomáscsökkentő hatása már régóta ismeretes. Vitamintartalma védi a bőr és a nyálkahártyák (gyomor, légutak, bélcsatorna) állapotát, erősíti a sötétben látáshoz szükséges látóbíbort. Szerepe van a sejtek fehérjeanyagcseréjében, csökkenti a rákos daganatok kialakulását.
2010. december 20. | Húspótlók
Padlizsánpástétom
A padlizsán Kelet-Indiában, vadon termett, kezdetben tüskés volt. Nemesített változatát Délkelet-Ázsiában nevelték kb. i. e. 1500 táján. Dél-Európába a keresztes hadjáratokkal került be. Egészségügyi hatása: Ázsiában és Afrikában fogamzásgátlónak, görcs elleni szernek tartották, kanyarót, gyomorrákot kezeltek vele. Külsőleg fekélyekre, égési sebekre, reumára alkalmazták. Európai kísér¬letek bizonyítják, hogy gátolja a koleszterin lerakódását az érfalon, és rákellenes anyagokat is tartalmaz. A vágott felületet mindig sózzuk be, hogy kesernyés leve a só hatására távozzon. A pucoláshoz és vágáshoz rozsdamentes fém, műanyag, vagy fakést használjunk.
2010. december 18. | Pástétomok
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Felemelő látvány, léleküdítő gondolatok egész évre
Távlatok 2019 falinaptár Takács Gábor fotóművész természetfotóival. Praktikus naptárrész, A/3-as méret.
Megrendelhető: Nyitott Szemmel magazin szerkesztőség:
szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Tel.: 20/379-6171
Ára: 1500 Ft
Napi egy gondolat
„Aki másokat ismer, okos. Aki önmagát ismeri, bölcs. Aki másokat legyőz, erős, aki önmagát legyőzi: hős.”
Lao-ce
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.



Keresés