Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
október
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » Napi recept
Receptek
Vegetáriánus és vegán receptek
Mogyorós Csicseripástétom
Ez az étel nagyon jól alkalmazható a vérszegénységben szenvedő betegek étrendjében, hiszen a csicseriborsó a folsav- és vastartalma, a sörélesztő pehely a B12-tartalma miatt ajánlott. A mogyoró gazdag niacintartalma miatt jól karbantartja az idegrendszert, lecitintartalma élénkíti az agyműködést, B6-vitaminja pedig kedvezően befolyásolja a sejtek együttműködését. Kisebb mennyiségben tartalmaz E-vitamint és gyulladáscsökkentő fitoszterolt is.
2011. június 02. | Pástétomok
Narancsos-mazsolás rizs
A rizsről az első írásos feljegyzést i.e. 2800-ban, egy kínai császár, Sheng-Nung uralkodása idejéből találták. Őshazája Dél-Ázsia. Európában a VIII. században honosították meg termesztését. Legelőször Spanyolországot, majd Franciaországot és Olaszországot hódította meg. Magyarországra a török hódoltság idején került. Szemtermését pelyvalevelek takarják, amit előhántolással távolítanak el. Az előhántolt rizs neve: barnarizs vagy kargó.
Mexikói zelleres fasírtocskák
A nálunk ismert fehér mustármag enyhe hashajtó és vérkeringést fokozó tulajdonságú, olaja elősegíti a nyákanyagok felszakadását. Ez utóbbi két tulajdonsága miatt a házilag alkalmazott gyógymódok között szerepel a mellkasra és nyakra felhelyezett, felmelegített őrölt mustármagból két gézlap közé tett mustárpakolás, mellyel a légúti problémákban szenvedőknek segíthetünk. A fekete mustár őrölt pépével pedig reumás betegnek enyhíthetjük panaszait. Forrázatát iszogatva csökkenthetjük a megfázásos panaszokat is. A mustármag előfordulása a Bibliában: Nálunk alig ismert az a fekete mustármag, amelyet Jézus említ a hit erejéről szóló példázatában: még a mákszemnél is kisebb, viszont a legmagasabb, árnyékot adó fává nő fel.
2011. május 28. | Húspótlók
Almás polenta
A kukorica Közép- és Dél-Amerikából származik, a maják, inkák, és aztékok ősi eledele volt. 1492-ben Kolumbusz hozta Európába. Hazánkban a törökök honosítják meg, innen a kukorica régi magyar neve: török búza.
Tésztapaprikás
A Földközi-tenger medencéjéből származó fűszernövényünk a borsikafű, vagy más néven csombor. Serkenti a hasnyálmirigy működését, a gyomorsav kiválasztását. Amellett, hogy kiváló fertőtlenítő, ismeretes vérnyomáscsökkentő és az asztmás rohamok elleni hatása. Jól helyettesíti a gyomrot irritáló feketeborsot. A borsikafű gyomorerősítő, görcsoldó, bélféregirtó, és felfúvódást gátló hatásáról is ismert. Legyünk vele óvatosak, túlzott adagolása keserűvé teszi az ételt!
2011. május 23. | Zöldséges egytálételek
Felemelő látvány, léleküdítő gondolatok egész évre
Távlatok 2019 falinaptár Takács Gábor fotóművész természetfotóival. Praktikus naptárrész, A/3-as méret.
Megrendelhető: Nyitott Szemmel magazin szerkesztőség:
szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Tel.: 20/379-6171
Ára: 1500 Ft
Napi egy gondolat
„Aki másokat ismer, okos. Aki önmagát ismeri, bölcs. Aki másokat legyőz, erős, aki önmagát legyőzi: hős.”
Lao-ce
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.



Keresés