Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
október
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » Napi recept
Receptek
Vegetáriánus és vegán receptek
Indiánbab egytál
A babfélék legfőbb hatóanyagai a kovasavszármazékok és a króm. A kovasavak építőelemei a szaruanyagoknak, erősítik a haj és a köröm állapotát, megakadályozzák a hajhullást, ezenfelül emlékezőképességünket is erősítik. A króm hat a növekedésre, mivel részt vesz a fehérjék és a szénhidrátok anyagcseréjében is. Emiatt jelenléte a szervezetben elháríthatja a cukorbajt. Ismert enyhe vizelethajtó hatása, ezáltal csökkenti a vérnyomást, valamint salaktalanít is.
2011. május 07. | Húspótlók
Kukoricás kenyér
A latin-amerikai indiánok kenyérlisztjeként ismert kukoricaliszt gazdag A- és E-vitaminban, valamint vasban. Fogyasz¬tásával csökkenthetjük a fogszuvasodást. A búzacsíra szintén magas E-vitamin-tartalommal bír, amellett kelle-mesen édeskéssé teszi a pékárut. Figyeljünk azonban a szavatosságára, mert a benne lévő olajok viszonylag hamar oxidálódnak, ekkor a búzacsíra megkeseredhet.
2011. május 06. | Kenyerek, pogácsák
Fekete olívabogyó pástétom
Nem szép, de finom és egészséges!
2011. május 05. | Pástétomok
Almás, szilvalekváros rakott árpa
Az ókori Egyiptomban már ismerték az árpát. A sumér birodalomban, kb. i.e. 4000-től fizetőeszköz volt. Egy i.e. 1700-ban írt törvénykönyv pontosan meghatározta, hány zsák árpa jár egy napi munkáért. A gladiátorok rendszeres étele volt az árpakása. Az árpa termesztési ideje rövid, és kicsi vízigénye miatt több ezer méter magasan is, például Tibetben is megterem. Elkészítési módja: Az árpa csak hántoltan használható, mert a korpája kellemetlen a beleknek! (Kapható: hántolt árpa, árpagyöngy vagy gersli néven.
Sárgarépa saláta
A receptben megadott mennyiségekből több majonézünk lesz, mint ami a salátához kell. Viszont kisebb mennyiséggel még a legprofibb turmixgép is küszködne, csak felröptetné a kehely falára, és nem tudná keverni. Az öntet 3-4 napig eláll a hűtőben, így más ételhez is fel lehet használni.
2011. május 01. | Saláták
Csicseriborsó fasírt
Ötlet a leégésmentes barnarizs készítéséhez: A barnarizst átválogatás, leöblítés és lecsepegtetés után egy rozsdamentes edényben pirítsuk olaj nélkül 5-10 percig, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Tegyünk rá fedőt, és mikor elérte a forráspontot, hagyjuk 10 percig forrni. Majd tegyük a lábast főzőládába (ügyes férjek barkácsolhatnak egyet feleségüknek), melyet 3 cm vastag szivaccsal és egy vastag anyaggal béleltünk ki. De használhatjuk az ágyneműtartót is: tegyünk bele egy vastagabb pokrócot, majd tiszta konyharuhát vagy törülközőt. Helyezzük bele a fészekbe a lábasunkat, bugyoláljuk be jól, és hagyjuk, hogy a száraz dunsztban 1-2 óra alatt megpuhuljon a rizsünk.
2011. április 30. | Húspótlók
Felemelő látvány, léleküdítő gondolatok egész évre
Távlatok 2019 falinaptár Takács Gábor fotóművész természetfotóival. Praktikus naptárrész, A/3-as méret.
Megrendelhető: Nyitott Szemmel magazin szerkesztőség:
szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Tel.: 20/379-6171
Ára: 1500 Ft
Napi egy gondolat
„Aki másokat ismer, okos. Aki önmagát ismeri, bölcs. Aki másokat legyőz, erős, aki önmagát legyőzi: hős.”
Lao-ce
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.



Keresés