Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
május
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » A Biblia mérlegén
A Biblia mérlegén
Humor a Bibliában Jézus humora (II. rész)
Az Ószövetséget tanulmányozva számtalan humorosan ironikus történetre, summás megjegyzésre bukkanhat a figyelmes olvasó, de az Újszövetségben is felfedezhető az előző számunkban már megismert, építő, ébresztgető szándékú bibliai humor. A magvas, csattanós stíluselemek az Újtestamentum lapjain legtöbbször Jézus példázataiban nyilatkoznak meg, mégsem született évszázadokon át szinte egyetlen olyan Jézus-ábrázolás sem, ahol mosolyogva lenne látható.
A Biblia mérlegén 2017. április 11.
„Isten vezette kormányzatot akarunk!”
Ujjongás és értetlenség. Ellentétes érzelmek ütköznek az új amerikai elnök megválasztása kapcsán. Az egyik tábor az új Mózest köszönti személyében, aki majd átvezeti az USA-t a válságok háborgó tengerén. Mások azt tartják érthetetlennek, hogy egy olyan embert választottak a világ legerősebb katonai és gazdasági hatalmának vezetésére, akinek kijelentései a politikusi beszédek valóságtartalmát vizsgáló Pulitzer-díjas szervezet, a Politi Fact által működtetett „Truth-O-Meter” szerint hatvankilenc százalékban (!) színtiszta hazugság. Trump hívei azonban elnökük szavait nem hazugságnak minősítik, hanem „alternatív tényekről" beszélnek. De mi az igazság?
A Biblia mérlegén 2017. április 11.
Humor a Bibliában
Valójában mi is a humor? Ösztön? Érzés? Irányítható gondolat? Vajon minden humor vicces, és minden vicc humoros? Hol húzható meg a határ a szelíd humor és a cinikus nevetés között? Van-e humor a Bibliában, és Istennek van-e humora? Mi a humor célja? A puszta nevettetés vagy a mélyebb elgondolkodtatás?
A Biblia mérlegén 2016. december 28.
Közelebb az Amerika-prófécia beteljesedéséhez?
Ez év legmegdöbbentőbb és világunkat nagymértékben befolyásoló eseménye minden bizonnyal az Amerika elnökválasztáson a bevándorlás ellenességéről és konzervatív nacionalizmusáról elhíresült Donald Trump győzelme volt. „Tegyük újra naggyá Amerikát!” – ez volt kampányának fő vezérszava. Vajon hogyan válhatott az egyébként a „kétes” múltjáról és meghökkentő kijelentéseiről ismert republikánus párti dollármilliárdos a világ vezető szuperhatalmának elnökévé? Amerika „naggyá tételének” melyik és milyen „forgatókönyvét” próbálja megvalósítani jövőre beiktatott elnökként? Programja végrehajtásában az amerikai keresztények nagy tömegei – akik nagyszámú szavazóbázisát is képezték elnökké választásához – vajon miként és hogyan fogják támogatni? Lehetséges, hogy az Amerikáról szóló, széles körben ismeretlen bibliai próféciák is beteljesedésükhöz közeledhetnek mindezek által?
A Biblia mérlegén 2016. december 28.
A szeretet himnusza címmel megjelent 2016-os falinaptárunk, melyet a szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu e-mail címen lehet megrendelni
1500 Ft/db + postaköltség (1000 Ft) áron.
Napi egy gondolat
„Sohase hallgassatok azokra, akik másokról rosszat, rólatok pedig jót mondanak.”
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2018 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.Keresés