Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
szeptember
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » Létkérdések
Létkérdések
Mindennapi veszteségeink
Veszteségek mindannyiunkat érnek az évek során. Van, akit anyagi, egzisztenciális értelemben, másokat egy válás kapcsán. Megint mások az egészségük elvesztése idején élik meg ugyanezt – akár krónikus betegség vagy súlyos baleset következtében, és szintén mások egy szerettük elvesztése kapcsán. És sokan vannak, akik eleve veszteséggel– valamilyen fogyatékossággal – születtek. Írásainkban, interjúinkban rendkívül súlyos veszteségeket átélt embereket szólaltatunk meg arról, miképpen tudták feldolgozni a maguk veszteségeit, illetve hogyan tudnak együtt élni azokkal.
Létkérdések szeptember 30.
EXITUS
Nagy-Britanniából nézve a kontinens országai ismét tengerentúliak (oversees) lettek. Ezzel a tartós európai egység erősödéséről sző álmok szertefoszlani látszanak.Jó néhány uniós tagország sokkal inkább a széthúzást,és nem az összefogást munkálja. A politikailag és gazdaságilag egységes Európa monstruma egyre gyengébb lábakon áll.Hasonló ahhoz a szoborhoz, amelyet mintegy két és félezer évvel ezelőtt az Újbabiloni Birodalom hatalmas uralkodója, Nabukodonozor látott álmában: A közel 30 méter magas,arany fejjel, ezüst karokkal, bronz mellkassal, valamint vasból való derékkal és lábakkal bíró szobor vas és agyag keverékéből alkotott lábfejen állt. De vajon meddig? (A cikk az előző számunkban megjelent Brrr…exit c. írásunk folytatása.)
Létkérdések 2016. december 28.
JÖVEVÉNY – más szóval: KERESZTÉNY
Az utóbbi hónapok állandósult vezető híre a menekültügy. Az erről szóló tudósítások erősen megosztják a magyar társadalmat: hol agresszív ellenségként, hol segítségre szoruló embertársainkként láttatják a migránsokat. Ők pedig egyre csak jönnek és jönnek… Egy jobb élet reményében, életüket kockára téve ezrek lépik át naponta még a lezárt határszakaszokat is, dacolva éhséggel, fáradtsággal,szögesdróttal. De hogyan viszonyuljunk ehhez mi, akik komfortos o honunkból szemléljük ezt az emberáradatot? Kinek látjuk őket: menekülteknek vagy illegális bevándorlóknak? És főleg: Milyen alapon teszünk különbséget köztünk és köztük? – kérdezem Márton István jogászt.
Létkérdések 2015. október 06.
A hallgatás ára: 40 millió emberáldozat – Avagy gondolatok Maklári Tamás: „Európa árulása. A hátráló ember” című könyve kapcsán
„Minden igazi tragédia először csöndes erkölcsi eladósodással és megalkuvással kezdődik.” (Winston S. Churchill)
Létkérdések 2015. július 05.
Bébimentők
Beszélgetés Dr. Szabó Évával, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekgyógyászati Centrumának vezető főorvosával, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány vezetőjével.
Létkérdések 2013. december 23.
A szeretet arcai
Talán egyetlen szó tartalma sem hordoz olyan mérhetetlen kettősséget, annyi örömet és fájdalmat, mint „szeretet” szavunké, hiszen hozzá való viszonyunk attól is függ, hogy éppen milyen lelkiállapotban vagyunk.
Létkérdések 2013. december 23.
Év végi gondolatok a szeretetről
Karácsony közeledtével nagy reménységet fűzünk a szeretet közös megéléséhez, és vélhetően mindent meg is teszünk a családi meghittség megteremtéséért, az ünnepek elmúltával mégis ott maradunk hétköznapi bukdácsolásainkkal, kapcsolataink számtalan megoldatlan konfliktusával.
Létkérdések 2013. december 23.
Reménység a gyászban
Kedves Fanny! Nemrég temettük édesapádat, s ez mindkettőnknek fájdalmas, felkavaró esemény volt. Az emberi tudat számára szinte feldolgozhatatlan, hogy akit nagyon szerettünk, egyszer csak nincs, nem létezik számunkra, s mi sem számára. Akinek a szavai, simogatása, bölcs gondolatai, akár gyarlóságai, egyáltalán egész léte számunkra az életet, az önmagunkhoz és a világhoz való biztos viszonyulási pontot jelentették, egyszer csak elnémul.
Létkérdések 2013. október 14.
Gyilkosság vagy igazságszolgáltatás?
A 2012-es év során – és sajnos már az azt megelőző időszakban is – számos olyan gyilkosság, élet elleni bűncselekmény történt Magyarországon, amely érthető módon ismételten felkorbácsolta a szenvedélyeket és felerősítette a halálbüntetés visszaállítását követelő hangokat.
Létkérdések 2013. február 27.
Mennyire stresszelt az életem?
Önismereti teszt magazinunk GYŐZELEM A STRESSZ FELETT! c. írásához. Ez az önértékelő teszt azokat a fizikai és lelki tüneteket fedi fel, melyek azt mutatják meg, hogyan viszonyul Ön a naponta jelentkező stressz-hatásokhoz.
Létkérdések 2012. október 16.
A szeretet himnusza címmel megjelent 2016-os falinaptárunk, melyet a szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu e-mail címen lehet megrendelni
1500 Ft/db + postaköltség (1000 Ft) áron.
Napi egy gondolat
„Gondold meg, hogy nem élsz a világon, csak átvándorolsz rajta.”
Tolsztoj
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2017 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.Keresés