Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
október
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » Napi recept
Receptek
Vegetáriánus és vegán receptek
Mediterrán tésztasaláta
Aszalt paradicsomot magunk is készíthetünk otthon egy hőfokszabályozós aszaló segítségével. Az aszaláshoz kevéssé lédús fajtájú paradicsomot használjunk (pl. Lucullus). Aszalás előtt vágjuk hosszában ketté a paradicsomot, a vágott felét kicsit sózzuk meg. (Jobban eltárolható így, és az íze is finomabb lesz.) Rakjuk a paradicsomot vágott felével felfelé az aszaló tálcákra, és 41 fokon aszaljuk a teljes száraz állapotig. Amennyiben nincs hőfokszabályozó a gépen, magasabb hőfokon sajnos a paradicsomban lévő enzimek tönkremennek, ami enzimháztartásunk szempontjából nagy veszteség. Többen próbálkoztak már hőfokszabályozós, légkeveréses sütőben aszalni, de abban inkább megsül, mint megaszalódik a paradicsom. Kurrens bioboltokban és szupermarketekben hozzájuthatunk az aszalt, vagy az olívaolajban eltett változathoz is. Az olajos változatból azt vegyük meg, amiben nincs ecet.
2011. április 03. | Saláták
Indiai vörös lencse fasírtocskák
A vörös lencse a lencsefélék közül a legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető alapanyag, mivel a magyar lencsével ellentétben, nem tartalmazza az áztatást és hosszabb főzést igénylő kemény héjat. Kb. 20-30 perc alatt könnyűszerrel elkészíthetünk belőle salátát, vagy egytálételt.
2011. április 02. | Húspótlók
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Felemelő látvány, léleküdítő gondolatok egész évre
Távlatok 2019 falinaptár Takács Gábor fotóművész természetfotóival. Praktikus naptárrész, A/3-as méret.
Megrendelhető: Nyitott Szemmel magazin szerkesztőség:
szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Tel.: 20/379-6171
Ára: 1500 Ft
Napi egy gondolat
„Aki másokat ismer, okos. Aki önmagát ismeri, bölcs. Aki másokat legyőz, erős, aki önmagát legyőzi: hős.”
Lao-ce
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.



Keresés