Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
június
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » Napi recept
Receptek
Vegetáriánus és vegán receptek
Pestós Tofu-s háromszögek
Aki szereti a mediterrán konyhát, az a Pesto-t meg kell hogy ismerje.Manapság már egyre több hipermárketben kapható ez az friss bazsalikom levéllel készült pástétom-tésztaszósz, mert több felhasználása is létezik.
2011. április 01. | Kenyerek, pogácsák
Medvehagymás kölespástétom
Itt a medvehagyma szezon! Irány az erdő! De csak addig szedhető a medvehagyma, amíg nem indul el a virágzás!
2011. március 31. | Pástétomok
Halvás porridge
A halva a Balkánról származó édesség. Eredetileg a szezámolaj gyártásakor keletkezett mellékterméket alakították át: ízesítették, majd összepréselték, és kész is volt a szeletelhető finom édesség. Igen magas kalciumtartalommal rendelkezik, így a csontritkulás ellenszereként használható. Készítik mézzel, cukorral, mandulával, pisztáciával, és kakaós változatban is. Az egészségesen táplálkozóknak természetesen nem ajánlhatjuk a cukros és kakaós változatot, csak a mézzel édesítettet. Törökországtól északra, Bulgáriában és Romániában az olajgyártás melléktermékét – a kipréselt napraforgómagokat – használják fel a halva készítésekor.
Amerikai padlizsánsaláta
A padlizsán húsában lévő fenolsavak blokkolják a szervezetben a szabadgyökök keletkezését, így rákellenes hatású. Viszont a növény lila héjában éppen ellenkezőleg ható anyagok találhatóak, ezért rákos betegek vagy a rákból gyógyultak meghámozva készítsék el. A padlizsán rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, és javítja az erek állapotát, különösen, ha gabona- és diófélékkel együtt esszük. Nyákoldó hatása enyhíthet az asztmában, illetve hörghurutban szenvedőknek is. Ötlet: A padlizsán akkor a legalkalmasabb fogyasztásra, amikor érett, a külső lila héja fényes, ránctalan. Túléretten matt színű és ráncos lesz, ekkor a húsa már kesernyés ízű.
2011. március 27. | Saláták
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Felemelő látvány, léleküdítő gondolatok egész évre
Távlatok 2019 falinaptár Takács Gábor fotóművész természetfotóival. Praktikus naptárrész, A/3-as méret.
Megrendelhető: Nyitott Szemmel magazin szerkesztőség:
szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Tel.: 20/379-6171
Ára: 1500 Ft
Napi egy gondolat
„A tiszteletet nem kierőszakolni, hanem megszolgálni kell.”
Gracián
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.



Keresés