Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
június
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » Napi recept
Receptek
Vegetáriánus és vegán receptek
Főtt búza kesudió tejszínnel
A búza B1-, B2-, B5-, B6- és E-vitamint, béta-karotint, kalciumot, magnéziumot, vasat, cinket, fehérjét, rostokat, foszfort, szerves sókat tartalmaz. A durva őrlésű durumliszt jó mangán- és foszforforrás. Egészségügyi hatása: A teljes őrlésű búzaliszt és a búzakorpa olyan gazdag rostokban, hogy csökkenteni tudja az elsősorban civilizációs megbetegedésekként ismert veszedelmes betegségek kockázatát, szabályozza a bélműködést, serkenti a szervezet tisztulását a rákkeltő anyagok kiürítésével. A búzacsíra, a búzakorpa rendszeres fogyasztása csökkenti a fáradtságérzetet, a gyomor- és bélbántalmakat, a magas vérnyomást. A durumbúza (Triticum durum) a mediterrán éghajlaton leggyakrabban termesztett búzafaj. Jól tűri a száraz, meleg klímát. Fehérjékben gazdag, értékes búzafajta. Tápanyagtartalma hasonló a közönséges búzáéhoz, de több benne a sikér, ami viszont lisztjét gyengébb minőségűvé teszi, kenyér készítésére ezért önmagában nem használható. Kenyérsütéshez mindig teljes kiőrlésű hagyományos, vagy tönkölyliszttel keverve alkalmazzuk. Nagyon jól tapad, éppen ezért kitűnő száraztészta (kifőzni való) készíthető belőle.
Csepregi spenót
A spenót magas antioxidáns képessége erősíti az immunrendszert (főleg paradicsommal kombinálva). Magas a karotin-, C- és E-vitamin-, kalcium-, jód-, vas-, magnézium- és fluortartalma. Jól hat a tüdő- és a májbetegekre. Lassítja a vércukorszint emelkedését, így cukorbetegeknek a rendszeresen fogyasztása előnyös. Hátránya, hogy a magas oxálsavtartalma akadályozza a kalcium felszívódását.
2011. január 13. | Zöldséges egytálételek
Forró rizssaláta
Az olívabogyó legfontosabb tulajdonsága, hogy igen gazdag az antioxidáns tulajdonságáról ismert E-vitaminban, valamint egyszeresen telített zsírokban. Ennek köszönhetően jelentősen csökkentheti a vérnyomást. Élénkíti az emésztőnedvek termelődését, valamint a máj és az epe kiválasztását. Az öregkori szellemi romlást is lassítja. Magas ásványianyag-tartalma miatt remek roborálószer a hajszolt életet élőknek. Extra szűz olívaolaj használatával megelőzhető a vér zsírtartalmának ingadozása. Segíti az emésztést, az epehólyag működését. Székrekedésnél enyhe hashajtó hatása, veseproblémák esetén enyhe vizelethajtó hatása miatt alkalmazható.
2011. január 12. | Saláták
Bagels (amerikai perec)
Ötlet: A hagyományos magyar perec formára is formálhatjuk ezt a finom ropogtatnivalót, de a fotón látható formátum is eltér a mindennapok kenyérféleségeitől.
2011. január 10. | Kenyerek, pogácsák
Sült paprikapástétom
A zöldpaprika kitűnő C-vitamin forrás. A piros és sárga színű négyszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancssárga. 10 dkg nyersen elfogyasztott paprika háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint amennyire a szervezetnek naponta szüksége van. A sárga és narancssárga változata gazdag béta-karotinban, magas a kálium- és vastartalma. Egészségügyi hatása: Egyes vélemények szerint az ízületi betegeknek a paprika fogyasztása nem ajánlott.
2011. január 09. | Pástétomok
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Felemelő látvány, léleküdítő gondolatok egész évre
Távlatok 2019 falinaptár Takács Gábor fotóművész természetfotóival. Praktikus naptárrész, A/3-as méret.
Megrendelhető: Nyitott Szemmel magazin szerkesztőség:
szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Tel.: 20/379-6171
Ára: 1500 Ft
Napi egy gondolat
„A tiszteletet nem kierőszakolni, hanem megszolgálni kell.”
Gracián
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.



Keresés