Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
június
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » Napi recept
Receptek
Vegetáriánus és vegán receptek
Zabos-babos fasírt
Ez a recept is nagyon jól példázza, hogy hogyan lehet a hüvelyesek és a gabonafélék kombinálásával tökéletes minőségű fehérjét létrehozni, azaz komplettálni. Az elsősorban Afrikában és Amerikában használt Kidney babból igen gyakran készítenek csípős babételeket, de ezeket a gyomorirritáló fűszerek káros hatása miatt nem ajánljuk. Ha konzerv Kidney babot (magyarul: vesebab) használunk fel, olyat válasszunk, amelyben a són kívül nincs más adalékanyag. Ötlet: Hagymapucoláskor nem fogunk könnyezni, ha pucolás előtt a hagymát néhány percre alufóliába csomagolva betesszük a mélyhűtőbe. A pucolt diót is érdemes a mélyhűtőben tárolni, így nem avasodik meg.
2011. május 21. | Húspótlók
Magyaros tofupástétom
A pritaminpaprika lekvár készítése: Ledarálunk nettó 5 kg pritaminpaprikát (a csumájától megfosztva legyen 5 kg), hozzákeverünk 1 kg jódozott tengerisót, majd üvegekbe töltjük. Mivel az így kapott keverék nagyon sós, garantáltan nem romlik meg.
2011. május 19. | Pástétomok
Töltött kölesgolyók
A köles az egész világon nagyon elterjedt növény volt a XVIII.-XIX. századig, amikor a fejlődéssel kiszorult a gazdagabb emberek konyhájáról, és egyre inkább lenézően a „szegények eledelének” titulálták. Az ipari forradalom idején, míg a többi gabonát finomítani (és egyben sajnálatosan tápanyagértékét csökkenteni) tudták, addig a köles feldolgozására nem született megoldás. Hazánkban a mai napig főleg az állatok takarmányozására és madáreleségnek használják.
Majonézes foltos saláta
A vörös színű kidney bab (hívják még vörös indiánbabnak, illetve az alakja miatt vesebabnak) krómtartalma révén serkenti a szervezet inzulintermelését, így jótékonyan befolyásolja mind a cukorbetegek, mind az egészséges emberek vércukorszintjét, csökkenti a koleszterinszintet. Molibdéntartalmának köszönhetően a szervezet könnyebben bontja a zsiradékokat és a szénhidrátot, segíti a vas felszívódását. Jótékony hatással bír az idegek működésére. A molibdén semlegesíti az ételek tartósításához felhasznált szulfitokat, enyhíti az ételallergiás tüneteket Kéntartalma segíti az egészséges haj és bőrszövet, valamint a csontokat összekötő porcok és inak kialakulását. Részt vesz a véralvadásgátló anyagok termelésében. Segíti a szervezet méregtelenítését, a gyulladásos fájdalmak enyhítését. Ötlet: A mirelit kukoric fagyasztás előtt kapott hőkezelést, ezért felengedve azonnal használhatjuk. A konzerv kukoricát cukrozzák, ezért nem ajánlom.
2011. május 15. | Saláták
Felemelő látvány, léleküdítő gondolatok egész évre
Távlatok 2019 falinaptár Takács Gábor fotóművész természetfotóival. Praktikus naptárrész, A/3-as méret.
Megrendelhető: Nyitott Szemmel magazin szerkesztőség:
szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Tel.: 20/379-6171
Ára: 1500 Ft
Napi egy gondolat
„A tiszteletet nem kierőszakolni, hanem megszolgálni kell.”
Gracián
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.



Keresés