Bejelentkezés Bejelentkezés | Regisztráció KeresésKeresés KeresésVendégkönyv Írjon nekünkÍrjon nekünk RSSRSS Legyen a kezdőlapomLegyen a kezdőlapom KedvencekhezKedvencekhez
24. óra
Létkérdések
Otthon
Kultúra
Bibliai rejtélyek
Életmód
Tallózó
Zöldsarok
Receptek
 
Aktuális számunk
Megjelenés
október
10-én.
A tartalomból:
Nyitott Szemmel Mediációs Műhely
Fizessen elő magazinunkra!
Válassza ki az előfizetés időtartamát
és kattintson a Tovább gombra.
Éves
4000 Ft (postaköltséggel)
Féléves
2000 Ft (postaköltséggel)
valamint
Tekintse meg a Nyitott Szemmel magazin digitális változatát is! Az első két szám INGYENES!
Nyitott Szemmel kiadványok
Programajánló
A 2011. évi személyi jövedelemadók 1%-ából 2012-ben 131.678 Ft-ot utalt ki a NAV az Élj Inkább Alapítvány számára. Az Önök által felajánlott összeget a Nyitott Szemmel magazin nyomdaköltségére fordítottuk.
Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásaikkal támogatták célkitűzéseinket, és 2014-ben ismét bizalmat szavaztak számunkra.
Itt vagyok: Főoldal » Napi recept
Receptek
Vegetáriánus és vegán receptek
Barackos gombóc házi marcipánnal
Egyike azon gyümölcsöknek, melyekben a napfány íze igazán "megcsillan" a sárgabarack.Íme a sárgabarack gombóc, kicsit másképp. Ha még jobban szeretnénk megbolondítani, akik finom, édes málnát turmixoljunk le önmagában és adjuk a gombóc mellé öntetként.
Rétegelt granola (Dankóné R. Magdolna receptje)
EZ A RECEPT AZ OKTÓBERBEN MEGJELENŐ " TÉL ÍZEI" CÍMŰ SZAKÁCSKÖNYVÜNKBEN LESZ OLVASHATÓ. A mandulamag fehér belseje fogyasztható, miután feltörtük a csonthéjat és megtisztítottuk a vékonyabb héjától. Fehérjét, egyszeresen telítetlen ( olajsav ) és többszörösen telítetlen zsírsavakat, olajat, szénhidrátokat és ásványi sókat ( K, Ca, Mg, Fe, P ) tartalmaz.
Narancsos-mazsolás rizs
A rizsről az első írásos feljegyzést i.e. 2800-ban, egy kínai császár, Sheng-Nung uralkodása idejéből találták. Őshazája Dél-Ázsia. Európában a VIII. században honosították meg termesztését. Legelőször Spanyolországot, majd Franciaországot és Olaszországot hódította meg. Magyarországra a török hódoltság idején került. Szemtermését pelyvalevelek takarják, amit előhántolással távolítanak el. Az előhántolt rizs neve: barnarizs vagy kargó.
Almás polenta
A kukorica Közép- és Dél-Amerikából származik, a maják, inkák, és aztékok ősi eledele volt. 1492-ben Kolumbusz hozta Európába. Hazánkban a törökök honosítják meg, innen a kukorica régi magyar neve: török búza.
Töltött kölesgolyók
A köles az egész világon nagyon elterjedt növény volt a XVIII.-XIX. századig, amikor a fejlődéssel kiszorult a gazdagabb emberek konyhájáról, és egyre inkább lenézően a „szegények eledelének” titulálták. Az ipari forradalom idején, míg a többi gabonát finomítani (és egyben sajnálatosan tápanyagértékét csökkenteni) tudták, addig a köles feldolgozására nem született megoldás. Hazánkban a mai napig főleg az állatok takarmányozására és madáreleségnek használják.
Gyümölcsös búzafelfújt
Régészeti leletek és a Biblia tanúsága szerint is az ókori Mezopotámiában, már hat évezreddel ezelőtt termesztették a búzát, és kb. négyezer évvel ezelőtt Egyiptom területén már magas szinten feldolgozták a gabonát. A búza az idők során a legelterjedtebb kenyérgabonává vált.
1 2 3 4
Felemelő látvány, léleküdítő gondolatok egész évre
Távlatok 2019 falinaptár Takács Gábor fotóművész természetfotóival. Praktikus naptárrész, A/3-as méret.
Megrendelhető: Nyitott Szemmel magazin szerkesztőség:
szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu
Tel.: 20/379-6171
Ára: 1500 Ft
Napi egy gondolat
„Aki másokat ismer, okos. Aki önmagát ismeri, bölcs. Aki másokat legyőz, erős, aki önmagát legyőzi: hős.”
Lao-ce
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy hamarabb értesüljön az újsággal kapcsolatos aktualitásokról, akcióinkról és más cégek akcióiról.
 
 
Copyright © 2008-2019 Nyitott Szemmel Online. Minden jog fenntartva
 

Bezár
Bejelentkezés

Felhasználónév


Jelszó

Elfelejtette a jelszavát? Kattintson ide.

Belépés
Bezár
Keresés a cikkekben

Írja be a keresendő kifejezést. Több szót is megadhat szóközzel elválasztva.Keresés