24. óra

24. óra

Új világrend - Új világtrend!

Reménykedni, remélni valami jobb, tökéletesebb életet józan, egészséges gondolkodásra vall. Manapság, egy milliókat pusztító és megbetegítő világjárvány lefelé szálló ágában, ennél mi sem lehet természetesebb. Korunk emberének gondolkodását pedig jellemző módon egyre inkább áthatja a tudomány, a politika, a globális nem zetközi szervezetek és az egy házak erőfeszítéseibe vetett hit, és az ebből fakadó, gyakran hamis biztonságérzet, miközben a felelősségek, a kompetenciák felborulni, összemosódni látszanak. Míg egyes politikusok a keresztény hit és erkölcs védelmében szállnak síkra, addig a legnagyobb keresztény egyház vezetői a világ globális problémáinak megoldására írnak elő javaslatokat a nemzetközi szervezeteknek.

 

24. óra

A Biogazdálkodás segítői

Büdöske - a kiskert őre

Kevesen tudják, hogy a növénytűársítások nagyszerű kiegészítői a bársonyvirág (vagy a büdöske) és a körömvirág. E két növényt érdemes minden kiskertben tartani! Vonzzák a hasznos rovarokat, mint a katicabogarat, fátyolkát, lebegőlegyet..., gyökerükkel pedig elriasztják a fonalférgeket, ezért jó, ha a burgonya, sárgarépa, petrezselyem vagy cékla közelébe ültetünk belőlük. A talaj feljavítására is használhatjuk őket, a következőképpen: Ősszel a még zöld növényszárat apróra metsszük, szétszórjuk, majd beszántjuk a földbe.

 

24. óra

Bolygónk változása egy emberöltő alatt

A 93 éves David Attenborough természettudós, gazdag életművének mintegy lezárásaként megrázó filmet készített az utókor számára Egy élet a bolygónkon (A Life on Our Planet) címmel. Ebben bemutatja, fiatalsága óta mennyit változott a Földünk, csak az ő pályafutásának bő hetven éve alatt, s ennek ismeretében felvázolja, milyen jövő vár ránk, ha nem lépünk közbe sürgősen. 
24. óra

Világjárvány és összeesküvés-elméletek

Napjainkban egyre inkább szembesülhettünk azzal, hogy komoly problémák felé gyalogol az emberiség, és egyben azzal is, hogy ezek a problémák rendkívül komplexek. Ahhoz, hogy ezekkel és az ok-okozati összefüggésekkel tisztában legyünk, nem spórolhatjuk meg magunknak azt a szellemi erőfeszítést, hogy utánanézzünk dolgoknak, és megtanuljunk minél összetettebb képleteket, összefüggéseket, hatásmechanizmusokat értelmezni.

24. óra

A válságok kölcsönhatása

A Washington Post szimulációkkal szemléltette, milyen kilátásokra számíthat a lakosság, ha a kormány és az egészségügyi szakértők javaslatának eleget téve otthon maradnak, és kerülik a személyes kontaktust.

Magazin

Megjelent július 12-én.

Ízelítő a tartalomból

Fizessen elő magazinunkra!

12 hónapra

5000 Ft

(postaköltséggel együtt)

Szeretnék előfizetni
Kiadványaink
A termsézet csendje 2022 - falinaptár
Minőségi idő - Időben!
Soós Attila: Reménység a veszteségben
A szeretet himnusza
A belső szobában
Barátom, Jézus
Barangolások a szív országában
Előzd meg a hátfájást DVD