A Biblia rejtélyei

A Biblia rejtélyei

Lehet-e békességben élni egy veszélyes világban?

Ne veszítsd el a békességed! 1. rész

A fizikai védelmünknek megfelelő egészségügyi és gazdasági óvintézkedéseken túl, hogyan őrizhetjük meg mentális egészségünket, lelki immunrendszerünket, hogy a napi szinten látott sokkóló körülmények közben is meg tudjuk őrizni békességünket? 

A Biblia rejtélyei

A népszerűtlen Messiás - avagy karácsonytól húsvétig

Ki volt Jézus valójában? Miért volt „népszerűtlen” már születése körülményeit illetően is, majd szinte egész földi szolgálata idején? Népszerűtlensége érdemtelenségéből akadt vagy ellenkezőleg, ha a mélyére nézünk, éppen hogy hitelesítette a küldetését? Egyáltalán, indokolt-e, hogy múlt időben beszéljünk Jézusról, vagy nagyon is jelen időben kell szólnunk róla?
A Biblia rejtélyei

"A szeretet mindent hisz, mindent remél"

A természetes emberi szeretet tárgyának szépségétől, jóságától függ. Azokat választjuk barátunknak, akik kedvesek hozzánk, tetszenek nekünk. Abba leszünk szerelmesek, aki kiegyensúlyozott, értelmes és vonzó. Elfordulunk a csúnyától, a középszerűtől, a tudatlantól, a bántó tulajdonságokkal rendelkező személyektől. Az „agapét” viszont nem a tárgyában rejlő szépség vagy jóság kelti életre. Ezt a fajta, úgynevezett „agapé” szeretetet nevezi a Biblia az isteni szeretetnek. Pál apostol mindvégig ezt a szót használja „A szeretet himnuszában”. De mit is takar ez a fogalom?

Magazin

Megjelent szeptember 30-án.

Ízelítő a tartalomból

Fizessen elő magazinunkra!

12 hónapra

4000 Ft

(postaköltséggel együtt)

Szeretnék előfizetni
Kiadványaink
Soós Attila: Reménység a veszteségben
A szeretet himnusza
A belső szobában
Barátom, Jézus
Barangolások a szív országában
Előzd meg a hátfájást DVD