Egészség

Egészség

Biztos védelem - a 23. Zsoltár

Hogyan kezeljük a váratlanul és a már több hete ránk nehezedő koronavírus járvány miatti testi, lelki, szellemi terhelést? A bezártságot, a félelmeinket, aggodalmainkat, a bizonytalanságot, a magányt? A tények megváltoztatása nem áll hatalmunkban, ami azonban rajtunk múlik, hogy mi hogyan állunk hozzá? 

Egészség

A táplálkozás hatása testi-lelki folyamatainkra - prof. Colin Campbell Kína-tanulmányáról

Ahogy a világunk egy organikus egységet képez, úgy a testünket alkotó szerveink is szoros kapcsolatban működnek és egymással elválaszthatatlan egységet alkotnak. Összetett, egymásra utalt és hangolt életjelenségek sokasága zajlik bennünk nap mint nap. Hihetetlen, de gyakran a legapróbbnak látszó életmódunkat érintő döntéseink is nagy jelentőséggel bírnak, hiszen lehetnek életet támogatók vagy akár végzetes kimenetelűek is.
Egészség

Hogyan hatnak az immunterápiák?

Amíg a kemoterápiával és a célzott onkológiai gyógyszerekkel a ráksejtek közvetlen elpusztítása a cél, az immunterápiák
más stratégiát alkalmaznak: az immunrendszert próbálják hatékonyabb rákellenes védekezésre bírni. Amint az a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság szimpóziumán is kiderült, a módszer nem univerzális lehetőség, közel sem éri meg mindenkinél alkalmazni. Meg kell találni, mely betegeknek származhat előnyük az immunterápiákból. Minél többet tudnak ugyanis a kutatók az immunrendszer működéséről, az annál bonyolultabbnak tűnik. Egyre inkább fény derül arra is, hogy a ráksejtek túlélési stratégiája változatos: minél előrehaladottabb a betegség, annál többféle genetikai hibával rendelkező ráksejt van benne. Kutatják a hatást előre jelezni képes biomarkereket, valamint a kombinációs kezeléseket is, amelyek révén többeknek segíthetne az immunterápia.
Egészség

Védekezünk, tehát vagyunk!

Tüsszentünk, csuklunk, kiráz a hideg, libabőrösek leszünk, hatalmas ásítások vagy önkéntelen izomgörcsök kínoznak? Kínos pillanatok…
Azonban, ha tudjuk, hogy ezek a feltétlen reflexek szervezetünk védekezőreakciói, számos veszélyes vagy egészségünkre ártalmas helyzetet is elkerülhetünk.

Magazin

Megjelent június 26-án.

Ízelítő a tartalomból

Fizessen elő magazinunkra!

12 hónapra

4000 Ft

(postaköltséggel együtt)

Szeretnék előfizetni
Kiadványaink
Soós Attila: Reménység a veszteségben
A szeretet himnusza
A belső szobában
Barátom, Jézus
Barangolások a szív országában
Előzd meg a hátfájást DVD