Egymásra hangolva

Egymásra hangolva

Romantikus érzelmek hálójában

„Megtanultam, hogy az emberek elfelejtik, hogy mit mondtál, elfelejtik, hogy mit tettél, de sosem felejtik el, milyen érzést váltottál ki belőlük.” (Maya Angelou afroamerikai költő és színésznő)
Egymásra hangolva

"Fehérek közt egy európai" - Búcsú Vekerdy Tamástól

Valahogy úgy képzeltem, mindig itt lesz, ameddig csak szükségünk lesz rá, hiszen a nagy elmék halhatatlanok… Két nagyobb gyermekünk már szárnyait bontogatja, az ő nevelésükhöz számos személyes tanácsot kaptunk tőle közvetve, de a harmadiknál csak most „izzik be” a kamaszkor. Ki fog erősíteni bennünket?
Egymásra hangolva

Ünnepi szorongások - A karácsony-szindróma

Nincs még egy olyan ünnep a világon, amely érzelmileg annyira magával ragadná az embereket, mint a karácsony. Ki vallásos ünnepként, ki „csak” a szeretet jegyében ünnepli. Készül rá idős, fiatal, családos, egyedülálló és hajléktalan, sőt sokan karácsonytól karácsonyig zített nap, amit felhőtlen szeretetben szeretnénk eltölteni. Megpróbálunk családi és társadalmi szinten is rendezni két nap édeni idillt, amiért az égvilágon semmi sem drága. S mégis, valószínű, hogy a legtöbb családban ez a  karácsony sem fog elmúlni veszekedés nélkül. Vajon miért éppen a szeretet ünnepén esnek egymásnak az egész évben békésen élő rokonok, családtagok?
Egymásra hangolva

A házasság „alkotmánya” (I.)

Minek alapján kötünk házasságot, illetve választunk – ha egyáltalán választunk, és nem csak úgy „beleesünk” – magunknak házastársat? Külső megjelenés, a média kínálta divat, testi vágyak, anyagi, szociális biztonság utáni sóvárgásunk alapján? A tapasztalat azt bizonyítja, a legtöbben egyszerűen érzelmi alapon hoznak döntést életük legnagyobb és legmeghatározóbb kérdésében. 
Egymásra hangolva

A házasság „alkotmánya” (II.)

Előző írásunkban a boldog házasság hét alapkövéből néggyel már megismerkedhettünk: I. Nem jó az embernek egyedül lenni; II. Isten szerzi a házasságot; III. a jó házastárs segítőtárs is; IV. az Istentől szerzett házasságban a házastársak összeillenek. Mi az, ami most egészen más, mondhatni szokatlan lépésnek tűnhet az eddigiekhez képest? 

Magazin

Megjelent március 20-án.

Ízelítő a tartalomból

Fizessen elő magazinunkra!

12 hónapra

4000 Ft

(postaköltséggel együtt)

Szeretnék előfizetni
Kiadványaink
Soós Attila: Reménység a veszteségben
A szeretet himnusza
A belső szobában
Barátom, Jézus
Barangolások a szív országában
Előzd meg a hátfájást DVD