Egymásra hangolva

Egymásra hangolva

"Nincs más élhető élettér, mint a vidék"

Furcsán hangzik a címben megfogalmazott kijelentés ma egy fiatal, harmincas, értelmiségi házaspár szájából. A vidéki életet általában az elmaradottsággal, a technikai fejletlenséggel, a nehéz életkörülményekkel azonosítjuk. Vagy mégsem? Ma már négy keréken suhanva szinte negyedórán belül elérhető országszerte valamelyik város – a szükséges komforttal és programlehetőségekkel.

Nyár végi házasságápoló hétvégénk után házigazdáinkkal, Szélig Istvánnal és Tündivel a Baranya megyei Véménden beszélgetünk, egy terebélyes diófa árnyékában.

Egymásra hangolva

Dühöngő családok? - Indulatkezelési ABC

Teljesen természetes, hogy olykor-olykor mérgesek és dühösek leszünk. Az lenne baj, ha soha nem éreznénk dühöt. Viszont ne engedjük, hogy dühünk megakadályozza azt, hogy konstruktív módon reagáljunk az azt kiváltó helyzetben. Hogyan is tegyük ezt?
Egymásra hangolva

A legboldogabb karácsonyom

Leveleim, régi képeslapjaim között keresgélve egy karácsonyi üdvözlőlapra bukkantam. Ez volt ráírva: „Anya, mi bízunk benned!” Aláírás: Kata, Petra, 1989 karácsonya.
Kezemben tartva a kusza betűkkel írt sorokat, felrémlett előttem sok karácsony emléke. Szépeké, boldogoké, keserűeké… Azt gondolnánk, hogy a szeretet ünnepén az emberek egymásnak csak derűs, boldog perceket szereznek, szép ajándékokat adnak...
Egymásra hangolva

Romantikus érzelmek hálójában

„Megtanultam, hogy az emberek elfelejtik, hogy mit mondtál, elfelejtik, hogy mit tettél, de sosem felejtik el, milyen érzést váltottál ki belőlük.” (Maya Angelou afroamerikai költő és színésznő)
Egymásra hangolva

"Fehérek közt egy európai" - Búcsú Vekerdy Tamástól

Valahogy úgy képzeltem, mindig itt lesz, ameddig csak szükségünk lesz rá, hiszen a nagy elmék halhatatlanok… Két nagyobb gyermekünk már szárnyait bontogatja, az ő nevelésükhöz számos személyes tanácsot kaptunk tőle közvetve, de a harmadiknál csak most „izzik be” a kamaszkor. Ki fog erősíteni bennünket?

Magazin

Megjelent 2020. december 13-án.

Ízelítő a tartalomból

Fizessen elő magazinunkra!

12 hónapra

4400 Ft

(postaköltséggel együtt)

Szeretnék előfizetni
Kiadványaink
Soós Attila: Reménység a veszteségben
A szeretet himnusza
A belső szobában
Barátom, Jézus
Barangolások a szív országában
Előzd meg a hátfájást DVD